43 évvel a futam után kapta meg a nyereményt

2017-04-23
A legendás angol versenyló, Red Rum 1974-es Grand National-beli győzelmére megtett fogadást 43 évvel a verseny után, a múlt héten fizette ki a fogadóiroda.

 

A 74 éves Bob Holmes elhunyt apósa dolgai között találta meg a nyertes fogadási szelvényt, felvette a kapcsolatot a William Hill fogadóirodával, mely megerősítette, hogy a nyereményt még nem fizették ki. A fogadóiroda nemcsak hogy hajlandó volt kifizetni a nyereményt, de még az inflációval is korrigálta a 130 fontot (47 ezer Ft), így Holmes 160-at (58 ezer Ft) kapott kézhez.

 

Érzékelve a történet PR értékét, a cég egy újabb 130 font értékű fogadást is felajánlott Holmes-nak az idei Grand National-re, valamint további 130 fontot az által választott jótékonysági alapítvány javára.

 

Minden idők legkésőbbi nyeremény-kifizetése

 

“A sógornőm költözik, és a feleségemmel segítettünk neki átnézni a dolgait, hogy mi az, amit ki lehet dobni, úgyhogy egy rakat régi iratot szortíroztam – régi adóbevallásokat, bankkivonatokat, hasonlókat.” – mesélte Holmes a Daily Telegraph-nak. „Kezembe akadt egy gyűrött kis cetli, amiről kiderült, hogy egy olyan fogadási szelvény, amit sosem váltottak be. Mikor jobban megnéztem, láttam, hogy Red Rum 1974-es Grand National győzelmére szól. Nagyon fura (hogy miért nem váltották be). Az apósom valószínűleg elkeverte a szelvényt, és ezért nem váltotta be. Nagyon ritkán fogadott. Nem volt az a fogadós típus, talán ha évente párszor fogadott, a Nationalra vagy a Derby-re.”

 

Bob Holmes - kezében apósa fogadási szelvénye

 

“Ez kétség kívül rekord.” – nyilatkozta Graham Sharpe, a William Hill szóvivője a 42 éves fogadási szelvényről. „45 éve dolgozom a William Hill-nél, és a korábbi rekord 7 év volt. Az a szelvény egy hölggyé volt, akinek a férje meghalt, és sokáig nem volt képes átnézni a ruháit. Mikor megtette, akkor találta meg a szelvényt. Ha valakinek érvényes fogadási szelvénye van, mindig ki fogjuk fizetni, mert tudjuk, hogy ilyen dolgok megtörténhetnek.”

 

Az egyik legnagyobb

 

A kis cetli nemcsak, hogy a valaha volt legkésőbb kifizetett nyeremény rekordját állította be, de komoly relikviának is számít, hiszen Red Rum-ot az Egyesült Királyság valaha volt legnagyszerűbb akadályfutó lovának tartják.

 

Red Rum

 

A Grand National a világ legmegterhelőbb lóversenyfutama, melyen a lovaknak 30 akadályon kell magukat átküzdeniük a négymérföldes távon. Red Rum példátlan sikereket ért el ezen a brutális versenyen – háromszor nyerte meg, köztük 1974-ben, mikor Holmes apósa is fogadott rá.

 

Az azt megelőző évben, 1973-ban, Red Rum 30 hosszas hátrányból nyerte meg a futamot, és ezzel országos celebbé vált. Harmadik győzelmét 1977-ben aratta, melyet a britek 2002-ben „minden idők 24. legnagyszerűbb sportteljesítményének” választottak.

 

 
A rekorddöntő szelvény
 
Címkék: lóverseny,