38 millió amerikai tervez fogadni az NFL 100. szezonjában

2019-09-11
Az Amerikai Szerencsejáték Szövetség (AGA) új közvélemény kutatása szerint harmincnyolc millió amerikai felnőtt – az USA felnőtt lakosságának 15%-a – tervezi, hogy fogadni fog az NFL idei szezonjában.

 

A legális sportfogadási lehetőségek gyors növekedése amerikaiak milliói számára tette lehetővé, hogy biztonságos körülmények között tegyen meg téteket engedélyezett, szabályozott fogadóirodáknál. Ebben az évben 7 millió amerikai mondja, hogy legálisan fog fogadni egy kaszinó sportfogadási irodájában, 1,2 millióval több, mint tavaly; és több tízmillióan fognak fogadásokat kötni barátaikkal, vesznek részt úgynevezett „pool” vagy „square” versenyeken, vagy tesznek online fogadásokat.

 

 

A Morning Consult által készített felmérés azt is megállapította, hogy szinte minden negyedik (24%) amerikai felnőtt azt mondja, hogy fogadna az NFL-re, ha ez az államukban legális lenne. Ahogy a legális sportfogadás tovább bővül, az a szurkolók NFL-lel való elkötelezettségére is hatást gyakorol:

- A lelkes NFL-szurkolók 39% -a tervez fogadást tenni az NFL-re ebben a szezonban.

- Az NFL-fogadók 75% -a szerint nagyobb valószínűséggel néz olyan meccset, amelyre fogad.

- 28% -uk nagyobb valószínűséggel vesz részt olyan meccsen, amelyekre fogadott.

- 51% -uk nagyobb valószínűséggel nézi a meccse előtti elemző műsorokat és kommentárokat.

- 63% -uk nagyobb valószínűséggel jön össze barátaival vagy családjával a meccset nézni.

 

Az NFL szurkolók körében idén egyébként a New England Patriots a favorit a Super Bowl bajnoki címre (23%), a Kansas City Chiefs (8%), a Dallas Cowboys (7%) és a New Orleans Saints (6%) előtt.

 
Címkék: sportfogadás,