30 éve ugyanazokkal a számokkal lottózik, most milliárdos lett – de nem ünnepelt

2019-09-06
Kifizetődött a kanadai tájépítő hosszú éveken át tartó hűsége – de nem úgy reagált, ahogy szinte mindenki tette volna.

 

Bon Truong 30 éve minden egyes alkalommal ugyanazokkal a számokkal játszik a lottón. Tavaly októberben végül aztán kifizetődött a stratégiája, mikor 60 millió kanadai dollárt, tehát úgy 13,4 milliárd forintot nyert a Lotto Max elnevezésű játékon. 

 

A legtöbb ember ilyen esetben azon nyomban beadná a felmondását, és pezsgőt bontana, Mr Truong azonban pont az ellenkezőjét tette. Mindenki előtt titokban tartotta, hogy nyert – még a családjának sem mondta el, – és továbbra is nap mint nap bement a munkahelyére. A lottótársaságnál sem jelentkezett a nyereményéért, csak tíz hónap elteltével, tehát csupán két hónappal a szelvény lejárta előtt.

 

Az augusztus végi sajtótájékoztatón Mr Truong végül megkapta a jelképes, hatalmas csekket, és elmondta, hogy azért tartotta titokban a nyereményét, hogy megfelelően felkészíthesse családját a sorsfordító hír fogadására.

 

Truong, aki egyébként három kisgyermek apja, elmesélte, hogy teljesen elképedt, mikor egy nappal a sorsolást követően rájött, hogy nyert. “Elmentem a boltba, és megkértem az eladót, hogy nyomtassa ki a nyerőszámokat – csak hogy biztos legyek benne.” mesélte az 55 éves férfi a lottótársaság képviselőjének. „Hazavittem a papírt, és órákon át csak bámultam a számokat és a szelvényemet. Egyszerűen nem tudtam elhinni. Elkezdtem azon agyalni, hogy mit fog jelenteni ez a nyeremény a családom számára. Rájöttem, hogy rengeteg dolgot meg fog változtatni, és biztosra akartam venni, hogy mindnyájan felkészülünk és készen állunk ezekre a változásokra. Úgyhogy most, 10 hónappal később itt vagyunk … készen állunk.”

 

 

Azt is mondta, hogy azért tartotta magában a hírt, mert szeretné, ha a gyerekei továbbra is keményen dolgoznának. Úgy tervezi, hogy ő is továbbra is dolgozni fog. „Még fiatal és erős vagyok.” – nyilatkozta a Global News riporterének. „De most, hogy jött ez a rengeteg pénz, sok időt töltök a családommal, vigyázni fogok rájuk, és miután ezt megtettem, továbbra is dolgozni fogok. Miután mindent elrendeztem visszamegyek dolgozni.”

 

A sajtótájékoztatón Truong felnőtt unokahúga, Mina Truong elmondta, hogy a férfi „semmivel” érkezett Kanadába a nyolcvanas években, a vietnámi háborút követően, és, hogy ő és felesége keményen dolgoztak, hogy összespóroljanak valamennyi pénzt, hogy házat vehessenek, és „jobb életet biztosíthassanak a gyerekeiknek”.

 

A szerencsés férfi elmondta még, hogy azt tervezi, hogy a pénzből kifizeti a számláit és a jelzáloghitelét, vesz egy új házat, a pénz nagy részét pedig félreteszi. Azt is tervezi, hogy elviszi a családját nyaralni. „Még nem tudom pontosan, hogy hova, de valahova majd biztosan.” – mondta.

 

Mr Truong szerencsét hozó számai a 2, 3, 4, 8, 9, 20 és 30 voltak – ez az a fontos dátumokból és családi születésnapokból álló számkombináció, amivel már három évtizede játszik.

 

Reméljük, hogy hasonlóan megfontoltan cselekszik majd az a szerencsés játékos is, aki megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb lottónyereményét, melyet az EuroMillions lottó kínál. (A legrégebbi és legnagyobb összeurópai lottójáték nem keverendő a már Magyarországon is kapható EuroJackpottal). A péntek esti sorsoláson már 139 millió euró, azaz közel 46 milliárd forint lesz a főnyeremény. Ez az összeg hétszer nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottófőnyeremény, és úgy 12 ezer év alatt lehetne megkeresni egy 300 ezres átlagfizetéssel. A theLotter online lottózó ráadásul most 20% kedvezményt ad a szelvényekre az újonnan regisztrálóknak.  

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán