2,3 milliárdot nyertek Las Vegas ikonikus kaszinójában

2023-02-01
Egy helyi férfi Pai Gow Pokeren nyert 6,4 millió dollárt a Flamingo kaszinóban.

 

Egy Las Vegas-i férfinak igen jól indult az év: január 7-én több mint 6,4 millió dollárt, azaz úgy 2,3 milliárd forintot nyert a Pai Gow elnevezésű progresszív póker gépen a Flamingo Las Vegas kaszinóban. A Las Vegas kaszinófőutcáján, a Stripen üzemelő ikonikus létesítmény Twitteren tette közzé a hatalmas nyeremény hírét. 

A Las Vegas Review-Journal szerint a „Thomas Z”-ként bemutatott játékos egy színsorral nyert. A nyertes lapok a nyolcas, kilences, tízes, bubi, dáma és pikk ász, valamint egy joker volt. A Pai Gow Pokerben a játékosok általában hét lapot kapnak. Egy húzás után a játékosoknak egy kétlapos alacsony és egy ötlapos magas kezet kell készíteniük, mindegyiket a lehető legmagasabbra.

A tavalyi év végén több nagy nyeremény is gazdára talált a Flamingo Las Vegasban. Novemberben egy másik helyi lakos, Brent Weiss 465.945 dollárt nyert egy Mississippi Stud pókerjátékon, mely egyébként szintén progresszív jackpot volt.

Októberben egy másik játékos 187.542 dollárt nyert Let It Ride pókeren, ez a játék is egy progresszív jackpot hálózathoz tartozott. Ugyanebben a hónapban egy nevét nyilvánosságra nem hozó helyi játékos is megnyert egy 288.024 dolláros progresszív jackpotot egy Crazy-4 elnevezésű pókergépen. 

A Las Vegs első luxusszállodájának tartott Flamingo története 1946-ra nyúlik vissza, ekkor nyitotta meg a híres gengszter, Benjamin „Bugsy” Siegel, miután 6 millió dollárt költött az ingatlanra. A következő évben Siegelt megölték, a Flamingónak pedig számos új tulajdonosa volt az évtizedek során. Az eredeti épületet azóta lebontották, és egy teljesen újat húztak fel helyette.

A Viva Las Vegas című Elvis Presley-filmet is részben a Flamingóban forgatták, mely nagynevű fellépőiről is híres volt. Az itt fellépő sztárok között volt például Judy Garland, Tom Jones, Ella Fitzgerald, Wayne Newton és a The Supremes de fellépett itt Donny és Marie Osmond, valamint Olivia Newton-John is.

 
Címkék: Joker, kaszinó, nyerőgép,