25 évig lottózott ugyanazokkal a számokkal - megnyerte a 97 milliárdos jackpotot!

2018-11-23
Robert Bailey közel három évtizede játszik már ugyanazokkal a lottószámokkal. Idén igencsak kifizetődött az állhatatossága, hiszen megnyerte a Powerball lottó 343,8 millió dolláros jackpotját.

 

A 67 éves nyugalmazott állami hivatalnok november 14-én jelentkezett a lottótársaságnál Powerball szelvényével, hogy felvegye a múlt havi nyereményét – ő lett New York történelmének legnagyobb lottónyertese!

 

Bailey úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben kéri a nyereményt, így “csak” valamivel több mint 125 millió dollárt, azaz 35 milliárd forintot kapott.

 

A férfi elmondta, hogy izgalmas pár hét van mögötte, mióta a múlt hónapban egy harlemi üzletben megvette a mágikus szelvényt. Általában ugyanazon a három-négy helyen szokta megvenni a lottóit, de aznap esett az eső, így beszaladt egy kisboltba, hogy ne ázzon el, és akkor vette meg a vagyont hozó szelvényt.

 

„Egy családtagtól kaptam a számokat 25 éve, és azóta hűségesen játszottam velük.” mesélte. Mikor bejelentették a nyerőszámokat, online ellenőrizte a szelvényét és elképedt. „Azt mondtam magamnak ’Ezek olyanok, mint az én számaim.’ Próbáltam nyugodt maradni, leültem, hogy megnézzek néhány tévéműsort, amit korábban felvettem. Egy szemhunyásnyit sem aludtam aznap éjjel.” 

 

 

A szerencsét hozó Powerball sorsolást október 27-én tartották, de Bailey nem rohant egyből a pénzért, mert előtte beszélni akart egy jogásszal és egy pénzügyi tanácsadóval. 

 

Úgy tervezi, hogy “jól fogja felhasználni a pénzt”. És nem gondolja, hogy abbahagyja a lottózást. „Igen, továbbra is játszani fogok a számaimmal.” – nyilatkozta. „Venni fogok egy házat, az édesanyámnak is. Isten áldja őt, hogy még mindig velünk van. Természetesen utazni is szeretnék egy kicsit, és remélhetőleg lesz pár jó befektetésem, melyek majd hasznot hoznak nekem és a családomnak.” A férfi tervei között szerepel az is, hogy kihasználja, míg tart a szerencséje, és elmegy Las Vegas-ba.

 

 

Az október 27-i sorsolás főnyereménye egyébként 687 millió dollár volt, de Bailey egy iowai hölggyel osztozott rajta, aki ugyanúgy eltalálta az összes nyerőszámot, mint ő (8 - 12 - 13 - 19 – 27 + 4). Az 51 éves Lerynne West egy iowai kisvárosban, Redfield-ben vette a szelvényét, mikor pizzázni ment a testvérével. Most vette meg első otthonát, és épp aznap költözött be.