24 milliót veszített egy fogadó a konzervatívok bukása miatt

2017-06-15
Nem sokan mondhatják el magukról, hogy múlt csütörtökön rosszabb estéjük volt, mint Theresa May-nek, de van egy fogadó, aki talán mégis…

 

A brit parlamenti választásokra összesen 20 millió font értékben érkeztek be tétek a William Hill fogadóirodához, nagy többsége a Tory-kra. Egy meg nem nevezett fogadó nem sokkal azután tett fel 70 ezer fontot, azaz úgy 24 millió forintot a konzervatívokra, miután azok a májusi helyi választásokon lemosták a Munkáspártiakat. A játékos bizonyára azon sokak egyike volt, akik azt gondolták, hogy a Tory-k egyszerűen nem veszíthetnek a közelgő általános választásokon. 

 

A miniszterelnök jól állt, látszólag kétségbevonhatatlanul, két számjeggyel vezetett Jeremy Corbyn előtt a felméréseken, és az egyetlen kérdés csak az volt, hogy „milyen nagy lesz a földcsuszamlás?” Egy hónappal később, a brit politika történelmének legrendkívülibb fordulatát követően azonban, bárki is tette meg ezt a fogadást, komolyan megbánta döntését. 

 

“Ez a választás jól alakult számunkra, bukmékerek számára – a Tory-k elbukták az ’elveszíthetetlen’ választást.” – nyilatkozta Joe Crilly, a William Hill fogadóiroda szóvivője. “Több ötszámjegyű tét is érkezett be arra, hogy a konzervatívok kerülnek többségbe, néhány csupán 1/16-os nyereményszorzóval. ”

 

Az utóbbi idők legkatasztrófálisabbjának titulált választási kampánya után a fogadóirodák csökkentették annak nyereményszorzóját, hogy Theresa May-t megfosztják a Toryk vezetői székétől. A Unibet szerint most Boris Johnson külügyi államtitkár a leginkább esélyes (2.50) erre a pozícióra, őt követi David Davis (5.00), majd Ruth Davidson (6.00).

 
 
Címkék: fogadás, sportfogadás,