232 milliót fizetett vissza az online kaszinó egy munkáltatónak

2019-12-11
Az Unibet anyavállalata, a Kindred csoport 32Red kaszinója 590 ezer angol fontot térített vissza egy északír vállalkozásnak – az összeget az egyik alkalmazottja lopta el a cégtől, majd eljátszotta egy online kaszinóban.

 

Az 590 ezer fontot az ipari berendezéseket beszállító S3 Alliance alkalmazottja a céges bankkártyákról sikkasztotta el, melyet aztán a 32Red online kaszinójában játszott el.

 

Októberben a 44 éves Tracey Curran bűnösnek vallotta magát hat vádpontban, és bevallotta, hogy az S3 AmEx kártyáival 590 ezer fontot emelt le a vállalat bankszámláiról 2016 januárja és 2017 áprilisa között. A bíróságon elhangzottak szerint „az egész pénzt elveszítette” a 32Red oldalán ebben az időszakban.

 

Az ügyészség munkatársa november végén arról tájékoztatta a bíróságot, hogy Curran által ellopott „hatalmas összeget” a 32Red „térítés nélkül visszafizette”. 

 

PR-fronton elég rossz időszak volt az utóbbi másfél év a 32Red számára: 2018 júniusában 2 millió fontnyi büntetést szabott ki rá a brit szerencsejáték hatóság (UKGC) a társadalmi felelősségvállalás és a pénzmosás elleni protokollok hiányosságai miatt, miután egy VIP ügyfél három év alatt 709 ezer fontot (278 millió forintot) veszített az oldalon.

 

A közelmúltban az Egyesült Királyság reklámfelügyelője dorgálta meg a 32Red-et, amiért olyan fizetett Google keresési hirdetéseket futtatott, amelyek a Jack és a Beanstalk nyerőgépet népszerűsítették, és amely a szabályozó szerint szükségtelenül kiteszi a gyerekeket a szerencsejátékoknak.

 

Idén augusztusban a 32Redet azon döntése miatt érte negatív médiafigyelem, amiért szponzorálja a Derby County csapatát. A kritikusok szerencsétlennek érezték a sport és a szerencsejáték összekapcsolását, és a 32Red gyorsan bejelentette, hogy felelős szerencsejáték-üzeneteket fog megjelentetni az általa szponzorált mind az öt brit futballklub mezén.