Teszteltük a 22bet fogadóirodát

2019-11-25
Manapság nincs olyan meccs vagy olyan bajnokság, ahol ne találkoznánk az oroszokhoz köthető bukik (22bet vagy az 1Xbet) reklámjaival, promócióival. Mi most az előbbit teszteltük, nézzük meg a 22bet fogadóirodát picit közelebbről.

 

22Bet: Nálunk átment a teszten!

 

Be- és kifizetés

Az az igazság, hogy nem nagyon van olyan befizetési mód, ami a 22betnél nem jön szóba. A népszerű opciók közül a bankkártyás befizetés természetesen ott van az opciók között, ahogy a skrill és a neteller is. Természetesen működik a banki átutalás is, de már a kriptopénzek is szóba jönnek ennél az irodánál, és rengeteg olyan e-pénztárca, és olyan befizetési mód is működik itt, amiről mi őszintén szólva nem is hallottunk még.

A kifizetéseknek ugyanúgy ’ezernyi’ módja használható. Például a KYC folyamat (erről később) lezajlása után skrillre percek alatt megérkezik a kikért összeg, ami azért komoly fegyvertény.

 

Első befizetés bónusz

A 22bet 100%-os bónuszt kínál jelenleg 35.000 Ft-ig. Ez azt jelenti, hogy ha 35.000-et befizetünk, akkor 70.000 Ft-tal tudunk játszani. Ez a dolog kellemes része, viszont a megkapott 35 ezres bónuszt meg is kell forgatni, méghozzá komoly feltételek mellett.

„Ha sportfogadások céljából írták jóvá a bónuszt, akkor a bónusz kiváltásához a bónuszösszeg ötszeresével kell gyűjtőfogadásokat tenni. Egy gyűjtőfogadásnak legalább három eseményt kell tartalmaznia. Legalább három esemény szorzójának 1,40-nek vagy magasabbnak kell lennie.” –írja a 22bet, szóval nem épp a legkellemesebb és legegyszerűbb módja a bónusz kipörgetésének. Viszont a bónusz opcionális, ha az ember nem kéri, nem kell bajlódni a forgatással. (Ha nem kérünk bónuszt, a kifizetés előtt sem kukacoskodnak annyit. Az ún. ’bónuszvadász sportfogadókat, akik csakis a bónuszok miatt regisztrálnak, nem igazán szeretik a fogadóirodák.)

 

Kínálat

Ez az, amiben az orosz irodákat a legkedveltebb bukik (bet365, unibet, betclic) sem tudják verni, sőt igazából a 22Bet az, amely bár nem rendelkezik olyan múlttal mint az előbb említett szolgáltatók, irányt mutat ezeknek a bukméker irodáknak is.

A legnépszerűbb sportból, a labdarúgásból választottunk egy random spanyol bajnokit (Espanyol-Getafe), ahol egy héttel a mérkőzés előtt már 1152 különböző opció közül választhatunk. Ez csak az alap, ahogy haladunk előre, úgy nő majd a fogadási kínálat. Statisztikai opciókat tekintve a 22bet verhetetlen. Aki nem szeret leragadni az 1x2, vagy gólok száma alatt/felett opcióknál, azoknak a 22bet optimális iroda lesz.

De nem csak a focit illetően top iroda a kínálatot tekintve. Hétvégén például a Rosztov-Don női kézicsapat BL-meccsén játékosok góljainak számára is fogadhattunk. Ilyen opció sehol máshol nincs azon irodák között, ahol magyarok is fogadhatnak.

Ránéztünk például a manapság népszerű Sport TV által is közvetített UFC (küzdősportok kategória) egy meccsére, bőven napokkal az ominózus (random kiválasztott) meccs előtt 92 különböző opció van felkínálva, míg a bet365-nél ez a szám 5.

Szóval a kínálat verhetetlen, néha már-már zavaró, milyen sok különböző opcióra lehet tippelni, és nem nagyon van olyan sport, amit a 22betnél mostohán kezelnek, tehát például a biathlon, a szörf vagy a vitorlázás kedvelői is megtalálják kedvenc sportjaikat.

 

Oddsok

A szorzókat tekintve nem lehet azt mondani, hogy mindent ver, de azt sem, hogy gyenge odds-okat használ. A szorzók nagyjából megegyeznek a népszerű irodák odds-aival. Mi a bet365 szorzóit hasonlítottuk össze pár random mérkőzést kiválasztva, de arra jutottunk, hogy nem nagyon van eltérés. Egyik-másik esetben a bet365 szorzói jobbak, sokszor a 22bet kínál magasabb odds-okat, és ez nem csak a háromesélyes fogadásokra igaz. A 22bet előnye, hogy sok olyan opcióra is kínál már szorzót napokkal a mérkőzések előtt, ami például több népszerű iroda kínálatába mondjuk csak a meccset megelőző napon kerül oda. 

 

Élő fogadás

Ahogy a pre-match opciókat tekintve, úgy a live opciókat tekintve is verhetetlen a 22bet. Sokszor olyan meccsekre is kínál élő fogadási opciókat, amelyekre a konkurencia nem. Például a 22betnél megtaláljuk az U17-es tornák meccseit, amit az említett bet365-nél például egyáltalán nem.

 

Ügyfélszolgálat

Eddig nem nagyon írtunk rosszat a 22Betről, de csak eddig. Rengeteg dologban ott van a legjobbak között, de az ügyfélszolgálat, az nem tartozik a legjobbak közé. Itt jegyezzük meg, hogy ez nem csak a 22betnél fekete pont. Van például live chat, méghozzá magyar nyelven is, az más kérdés, hogy néha 20-30 percet is várni kell, mire valaki végre jelentkezik, aztán ha végre megtörténik, akkor a párbeszéd közben sem megy flottul minden, ha beírsz egy kérdést, néha hosszú percek telnek el, mire válasz jön. Ami tény, ez nincs mindig így, de előfordult. Szóval nem flott a dolog, de azért mindenképp használható. E-mailekre válaszolgatnak, de ez talán alap.

 

KYC folyamat

Ez az a folyamat (ügyfél- vagy számlaazonosítási-folyamat), ami előtt a gyengébb idegzetűek jobb, ha citromfű tea-kúrára fogják magukat, mert elég idegőrlő. Akik rutinosak, és több irodánál van számlájuk, azok tudják, hogy szinte minden fogadóiroda kér be másolatot a személyiről vagy lakcímkártyáról, screenshotot pl. a skrill számláról, ahol látszik a befizetés, sok iroda kér be olyan selfie-t, ahol látszik az arcod és ahogy az arcod mellett tartod a személyit, vagy szkennelt vagy befotózott közüzemi számlát, amin látszik a név és a lakcím. Sajnos ezek elkerülhetetlen dolgok az online sportfogadás világában. Viszont a 22betnél azért ez a KYC folyamat napokig, sőt igazából sokaknál hetekig tart. Több olyan felhasználó van például, akitől olyan selfit kértek, ahol látszik az arc, és látszik az e-mail lista, az olyan levekkel, ahol például látszik a 22Bet által küldött mail, szóval egészen idegőrlő folyamat.

 

*Jó tanács

Hiába a 35.000 Ft lehetséges bónusz, a mi tanácsunk az, hogy ne foglalkozzunk vele! Fizessünk be pár ezrest, fogadjunk párat, hogy mégis ne a befizetett összeget vegyük ki, aztán indítsunk el egy kifizetést, hogy működik-e. Mi ezt tettük, viszont egyből a pénzkivételi kísérlet után jött egy kis belső üzenet (angolul), hogy először a befizetett összeget minimum 1.10-es odds-on meg kell forgatni, és csak azután tudunk kifizetést igényelni. Mi fogadtunk is párat (például ha 3000 Ft-ot fizettünk be, akkor tehetünk akár 6 darab 500 Ft-os fogadást is, minimum 1.10-es szorzóval, az is érvényes, nem kell egyben feltenni egy tippre). Ezt követően ismét megpróbáltunk pénzt kikérni skrill számlára, és pár perc után már a skrillen volt a pénz.

Viszont, aki kérvényezi a kezdőbónuszt, az tényleg számíthat egy elég hosszadalmas, idegőrlő KYC folyamatra. De erre mondják, hogy valamit valamiért.

 

Egyéb

Ami remek dolog, hogy a minimum befizetés 1 dollár, vagy ha eurós számlát nyitunk, akkor 1 euró (vagy akármilyen pénznemben ennek megfelelő összeg). Ugyanígy a kifizetésnél akár már 1,5 eurót is lehet kérvényezni mondjuk skrillre. Szóval megéri először minimális összeggel játszani, és aztán kifizetést kérni, megnézni, hogy minden működik-e oda-vissza. Nincs annál rosszabb, mint amikor befizetsz, kéred a bónuszt, és még szerencséd is van, nyersz párszáz ezret, netán 1-2 milliót, aztán a KYC folyamatnál meg kukacoskodnak, vagy ilyen-olyan, néha mondvacsinált indokkal visszatartják a pénzt, esetleg sosem fizetnek ki. Ha túlesünk a számlaazonosításon, onnantól már flottul megy a kifizetés mindig, skrillre például tényleg percek alatt ráteszik a pénzt már a második, harmadik, sokadik alkalommal is.

Ami még nehézkes, vagy inkább lehetetlen, hogy különböző kombinációkat hozzunk össze, ilyen 3/5-öt, 4/6-ot, ami manapság mindenhol alap, de itt nem. Viszont a sima kombinációs fogadással nincs probléma, ahogy a single-lel sem.

Amire még vigyázni kell, hogy ha kis piacot célzunk meg egy tippel, mondjuk egy spanyol másodosztályú meccsen a bedobások számára akarunk fogadni, akkor jól meg kell gondoljuk a tétet. Tegyük fel, teszünk rá 2000 Ft-ot, de később meggondoljuk, és még tenni akarunk rá, akkor közel sem biztos, hogy elfogadja. Legfeljebb majd a live részen, amennyiben elérhető lesz az opció.

 

Előnyök - hátrányok

A 22bet legnagyobb előnye a bő kínálat, legnagyobb hátránya a lassú és nehézkes KYC folyamat (ha kéred a kezdőbónuszt) az első kifizetés előtt. Viszont, ha azon valahogy túlestünk, akkor onnantól skrillre és bankszámlára is flottul megy már a kifizetés.

Előny a magyar nyelv, bár aki jó barátságban van az angollal, sok esetben jobb, ha angolra vált, mert pár opció esetében a magyarra fordítás után elég érthetetlen az opció, amit kínálnak. Tétkorlát persze itt is van, sok  jó, igazi value betet találunk a 22betnél, de például ha egy olasz bajnokin nézőszámra akarunk fogadni, azért több százezer forintot nem fogunk tudni feltenni.

A 22bet felülete elsőre talán kesze-kusza (másodjára, sokadjára is), kell egy kis rutin, mire az ember kiigazodik, hol mit talál meg.  A kínálat viszont kárpótol, szóval a 22bet igenis a használható irodák közé tartozik.

 

Címkék: sportfogadás,