2021-ben nyit a holland online szerencsejáték piac

2019-07-01
Másfél év múlva a nemzetközi szerencsejáték szolgáltatók megkezdhetik működésüket a holland piacon.

 

A Kansspelautoriteit holland szerencsejáték hatóság (KSA) közleménye szerint az új távszerencsejáték törvény 2020. július 1-től lép életbe. Az engedélykérelmeket ezt követően kezdik feldolgozni, és várhatóan 2021. január 1-től indulhat a szabályozott online szerencsejáték piac.

 

Az új jogszabály, melyet 2019. február 19-én fogadtak el, szigorú feltételek mellett legalizálja az online szerencsejátékokat. A jelenlegi szabályozás értelmében nem lehet online szerencsejáték liszenszet igényelni Hollandiában, ezen változtat az új jogszabály. A holland igazságügyi minisztérium még a jogszabály előkészítésén dolgozik, mikor ez kész, a KSA felvázolhatja az engedély kiadásának feltételeit.

 

René Jansen, a KSA elnöke arra szólította fel a liszensz iránt érdeklődőket, hogy keressék fel a KSA honlapját, és töltsék ki az ott találhat online nyomtatványt, mellyel jelezhetik az új online liszenszek iránti érdeklődésüket. Ezzel akarják elkerülni az olyan meglepetéseket, mint amiben a svédeknek volt részük. A svéd hatóság előzetesen olyan 60 érdeklődővel számolt, aztán kiderült, hogy dupla ennyien adtak be liszenszigényt.

 

A június 21-i határidőig 79 érdeklődő küldte be a nyomtatványt, és ezzel fejezte ki érdeklődését egy holland online szerencsejáték liszensz iránt.