1,5 milliárdot ad üzlettársának a nyereményéből a lottónyertes

2019-12-06
Erre mondják, hogy erre valók a jóbarátok ….

 

Egy brit házaspár, Steve és Lenka Thompson jelentkezett az EuroMillions november 19-én kisorsolt 105 millió angol font értékű (tehát közel 41 milliárd forintos) jackpotjáért. A házaspár, akiknek három gyermeke van, lényegében szótlanul ülte végig a sajtótájékoztatót, melyet a nyeremény átvételét követően rendeztek számukra. 

 

Thompson úr, aki házépítőként dolgozik és 25 éve rendszeresen lottózik, azt mondta, hogy annyira megdöbbent, miután felfedezte, hogy mind a hét számot eltalálta, hogy konkrétan „majdnem szívrohamot kapott”.

 

Elmondta, hogy csak akkor jutott eszébe (a sorsolás után három nappal), hogy megnézze a szelvényét, mikor kollégája, aki fel szokta őt venni munkába menet, késett. „Nem vagyok benne biztos, hogy az első két mezőt egyáltalán megnéztem-e, a harmadik egyszerűen rikított, egyből láttam, hogy az összes szám egyezik, ahogy ránéztem. (A november 19-i szerencsés nyerőszámok a 8, 10, 15, 30, 42 + 4, 6 voltak.) Elkezdtem remegni. Tudtam, hogy nagyon nagy nyereményről van szó, de nem tudtam, hogy mit csináljak. Kimentem az autómhoz, visszasétáltam, arra gondoltam, hogy bekopogok a szomszédhoz, aztán újra visszamentem az autóhoz – azt hiszem, kis híján szívrohamot kaptam. Aztán pár perc őrület után bementem, és eldöntöttem, hogy elmondtam Lenkának.” – mesélte a szerencsés férfi.

 

 

Annak ellenére, hogy milliárdos lett, megígérte, hogy befejezi a hátralévő munkáit, és kijelentette, hogy egyik ügyfelét sem fogja pácban hagyni. Azt mondta: "Ha ez nem történt volna, minden munkámmal végeztem volna karácsonyra." Ahogy túlvagyok a sokkon, továbbra is csinálom kell majd valamit, nem vagyok az a típus, aki csak úgy üldögél. Üzleti partnerem tudja, hogy ha segítségre van szüksége, ott leszek.”

 

Az egy kis teraszos házban élő házaspár azt mondja, hogy első tervük egy nagyobb ház vásárlása, hogy két fiuknak, akik 8 és 15 évesek, saját szobájuk lehessen. Elmondásuk szerint nem fognak messzire költözni, és nagyon szeretnének pénzt adni a helyi közösségüknek is. „Nagyon nagy dolog az, hogy gyermekeinknek külön szobát tudunk biztosítani, úgyhogy most házat kerestünk. Helyben fogunk maradni, de valami nagyobb házat keresünk”- mondta Thomson úr. „Szeretnék később saját házat építeni, de most kész házakat nézünk. Támogatjuk a családunk többi tagját is, segítünk nekik is házat vásárolni.”- tette hozzá.

 

A házaspár egyből elújságolta a hírt a családtagoknak – és most úgy döntöttek, hogy a nagy nyilvánosság előtt is vállalják kilétüket. Azt mondják, remélik, hogy gyermekeik „továbbra is a földön fognak járni”, és elmondták, hogy három gyerekük nem kért semmi nagy dolgot. Legkisebb lányuk, aki most 8 éves „kinézett egy rózsaszín iPhone-t, 10 éves fiúk pedig egy Teslát szeretne. Ms Thomson, aki szlovák származású, azt mondja, nem valószínű, hogy családja Angliába költözik a nyereményt követően.

 

Azt mondta azonban, hogy a pénzből sokkal könnyebben megejthetik majd évenkénti látogatásaikat a szülőhazájába. „Nem csak kényeztetni tudom a családomat, és gyakrabban látni őket, de máshova is el tudunk menni nyaralni, talán valami meleg helyre is, tengerpartra.”

 

A The Sun cikke szerint Steve Thomson egyébként hatalmas bulit szervezett barátainak, mielőtt párnak elárulta, hogy ők is kapnak a milliókból. Megfogadta, hogy törődni fog barátaival, először is régi jóbarátjával és üzlettársával, Neil Peet-tel, aki állítólag 4 millió fontot kap majd. „Nem én kértem Steve-től, és semmi ilyesmit sem várok el tőle.” – nyilatkozta a férfi a lapnak.

 

Thomson úr azt ígérte, hogy „ésszerűen nagylelkű” lesz a vagyonnal kapcsolatban, és hozzátette: „Olyan sok pénz ez, nagylelkű leszek. Kis faluban élek, nem akarom elhagyni a helyet, bármit, amit meg tudok tenni a faluért, megteszem. - Ésszerűen nagylelkűnek kell lennem. Még mindig nem tudom felfogni igazán, egy (millió) is bőven megtenné, de nekem 105 van, ez csodálatos.”

 

Thomson azt mondja, hogy azért döntöttek úgy, hogy vállalják a nyilvánosságot, hogy ne kelljen bujkálniuk, és hozzátette: „Nem fogom elszórni, végülis még mindig ugyanaz a Steve vagyok, nem akarok megváltozni, most egyszerűen jobban állunk anyagilag, és így lesz egy pár másik emberrel is.”

 

Talán így dönt majd az a szerencsés is, aki megnyeri a világ jelenlegi legnagyobb lottófőnyereményét, amit most egy amerikai lottójáték, a Mega Millions kínál - a péntek esti sorsoláson 285 millió dollár, azaz közel 85 milliárd forint lesz a tét. A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, az online lottózóknak köszönhetően a világ bármely részéről próbálkozhatnak a szerencsevadászok.