14 játékos perel egy hibás online nyerőgépjáték miatt

2021-11-17
Egy pennsyslvaniai nő indított pert eredetileg az egyik népszerű online nyerőgépjáték fejlesztője ellen, mert „szoftverhibára” hivatkozva nem voltak hajlandóak kifizetni neki egy 32 millió forint értékű jackpotot.

 

A New Jersey-i szerencsejáték hatóság bejelentése szerint Lisa Piluso-hoz 13 másik játékos is csatlakozott, akik szintén azt állítják, hogy sokkal többet nyertek, mint amit végül hajlandóak voltak kifizetni nekik.

 

Piluso elmondása szerint a Las Vegasi székhelyű American Gaming Systems eredetileg csupán 280 dollárt akart neki fizetni a 100.000 dolláros jackpot helyett, amit aztán később felemeltek 1.000 dollárra.

 

Keresetében Piluso csalással vádolja a céget azzal a jackpottal kapcsolatban, melyet a telefonján játszva nyert meg New Jersey-ben 2020. október 2-án. “Tapasztalt online játékos vagyok, és megdöbbentem, mikor az AGS képviselői – köztük a vállalat elnöke – közölték, hogy nem fognak fizetni, még akkor sem, mikor megmutattam nekik a képernyőképet, amit a 100.000 dolláros jackpotról készítettem.” – áll a hölgy ügyvédjén, Paul D’Amaton keresztül, által kiadott nyilatkozatban.

 

“Azt mondták, hogy valójában körülbelül 300 dollárt nyertem, aztán később felajánlottak 1.000 dollárt, mondván, hogy ‘rendes emberek’ vagyunk” – mondta Piluso. „Hány másik játékos volt ugyanebben a helyzetben, de beleegyezett, hogy megelégedjen a nyereményének töredékével, miután azt mondták nekik, hogy ’kedves emberek’?” – fakadt ki a hölgy.

 

Az általa játszott Capital Gains játék a Caesars Interactive New Jersey által üzemeltetett online platformon zajlott, bár sem a Caesars kaszinót, sem annak online fiókját nem nevezték meg alperesként a perben. 

 

A New Jersey szerencsejáték hatóság kivizsgálta az ügyet, és augusztus 27-én arról tájékoztatatta Pilusot, hogy az AGS „felfedezett egy hibát a játékban”, mely miatt nem törölték az előző körök bónusz szimbólumait a játékos képernyőjéről.

 

„Emiatt a játékos úgy gondolhatta, hogy a nyereménye nagyobb a ténylegesnél.” – írta Jennifer Russo-Belles főügyész-helyettes, hozzátéve, hogy az állami szabályozó szerv lépéseket tett az AGS ellen, de nem árulta el azok mibenlétét.

 

Az Associated Press megkeresésére később nyilvánosságra hozták, hogy 1.000 dollárra büntették az AGS-t, amiért nem biztosította a játék megfelelő működését.