180 milliárd forintnál jár a Powerball lottó jackpotja!

2017-08-23
Elképesztő összeg vár gazdára a Powerball lottón! 700 millió dollárt, azaz úgy 180 milliárd forintot lehet nyerni - ez minden idők 2. legnagyobb lottófőnyereménye!

 

Az amerikai Powerball lottó nem véletlenül a lottójátékosok elsőszámú kedvence világszerte. Mivel szinte az egész Egyesült Államokban - és az online lottózóknak hála most már az egész világon - kapható, hihetetlen mennyiségű szelvényt értékesítenek egy-egy sorsolásra, így a játék jackpotja egyre-másra döntögeti a rekordokat. Jelenleg 700 millió dollár, azaz nagyjából 180 milliárd forint a főnyeremény összege! Több mint másfél éve nem volt már ekkora lottófőnyeremény a világ egyik lottóján sem, és egyben ez minden idők 2. legnagyobb jackpotja. Hogy érzékeltessük, mennyire elképzelhetetlenül nagy összegről is van szó: egy 200 ezres átlagfizetéssel több mint 75.000 (!) év alatt lehetne megkeresni...

 

A Powerball lottóról

 

A Powerball az USA, de talán az egész világ legnépszerűbb lottójátéka, ami nem véletlen: rendre ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat. A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (theLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

 

Mire futná egy ekkora nyereményből?

 

És, hogy mekkora is ez a szinte már-már felfoghatatlan összeg, amely 26-szor nagyobb, mint az eddigi legnagyobb magyar lottónyeremény, és melyet egy nettó 200 ezres átlagfizetéssel úgy 75 ezer évbe tellene megkeresni?

Ebből az összegből úgy 280 darab olyan 2,5 millió dolláros Bugatti Veyront lehetne venni, mint amilyennel Cristiano Ronaldo lepte meg magát a foci-eb után. A darabszámmal ugyan bajok lennének, hiszen ebből a limitált szériás, 1000 lóerős, 400 km/órás végsebességre is képes sportautóból csak pár darabot gyártottak, de biztos van az a pénz, amivel rá lehetne venni a Bugattit pár újabb példány legyártására...

Ebből a nyereményből nyugodt szívvel el lehetne belőle tölteni pár napot a világ egyik legdrágább nyaralási helyszínén, a napi 37.500 dolláros Musha Cay-en, a Bahama-szigeteken, melynek nem más a tulajdonosa, mint a világhírű illuzionista, David Copperfield. A szigeten maximum 24 főt tudnak elszállásolni öt vendégházban, de nem kell attól tartani, hogy idegenek zavarnák az embert, hiszen az egész szigetet egyben lehet csak kibérelni. 

 

Limitált szériás Bugatti Veyron

 

Musha Cay álomszigete, napi 37.500 dollárért...