Hrutka: ki kell használni a kevés helyzetet

2013-03-22
A volt válogatott labdarúgó, Hrutka János úgy véli, olyan kicsi a különbség a magyar és a román futball között, hogy van esélyünk.

 

Hrutka János rúgott utoljára gólt a román válogatottnak, még 1998-ban. Amint a volt válogatott labdarúgó a Ma reggelben elmondta, a román futball régebben is előttünk járt, és talán ma is erősebb valamivel, de mégis, most már olyan kicsi a különbség a két válogatott között, hogy esélyünk lehet a pótselejtező kiharcolására – vélte a volt játékos.

 

Az mindenképpen a magyar csapat ellen szól, hogy zárt kapuk mögött kell megrendezni a meccset, bár Hrutka János szerint a hazai pálya még így is jelent némi előnyt, arról nem is beszélve, hogy az üres aréna feltehetően a románokat is nyomasztja majd.

 

Az előjelek nem igazán kedvezőek – magyarázta -, mert elmaradt a hétvégi forduló, a magyar játékosok még nem játszottak annyi meccset, nincsenek optimális formában. De ettől függetlenül a napi forma dönt, és az, hogy a vezéregyéniségek hozzá tudják-e tenni a kicsi pluszt – mondta a volt válogatott.

 

A román válogatott nagyon szervezett, nagyon jó a védelme – húzta alá Hrutka -, hiszen ebben a selejtezőben csak egy ellenfele tudott gólt lőni neki, ezért valószínűleg a magyar csapatnak sem lesz sok helyzete, a kevésből kell gólt szerezni.

 

Élőben a közmédián 

 

A ma esti meccset élőben közvetíti a közmédia. Az M1 műsora 20.15 órakor kezdődik, míg a Kossuth Rádió a második félidőbe kapcsolódik be. A találkozó online is megtekinthető lesz a telesport.hu és a hirado.hu oldalakon.

 

A meccs televíziós kommentátora Knézy Jenő, a pályaszéli riporter pedig Mohay Bence lesz. A stúdióban Menczer Tamás elemzi a látottakat Kovács Zoltán volt válogatott labdarúgóval.

 

A Kossuth Rádió a második játékrészt közvetíti élőben 21.30 órától Gulyás László és Hajdú B. István tolmácsolásában.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,