Hozzánk is jön a német túraautó-bajnokság

2013-10-17
A DTM 26 év után tér vissza Magyarországra; a Hungaroring június 1-én rendezi a futamot.

 

A Hungaroring is bekerült a német túraautó-bajnokság (DTM) jövő évi versenynaptárába. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán azt mondta az MTI-nek, hogy csütörtökön tárgyalnak a DTM szakembereivel a megállapodással kapcsolatos utolsó simításokról.

 

„Mindig is az volt a célunk, hogy minél több világversenyt hozzunk el Mogyoródra, természetesen régóta egyeztettünk ennek a túrasorozatnak a vezetőivel is” - nyilatkozta Gyulai Zsolt. Hozzátette, örömükre szolgál, hogy a Forma-1, a túraautó-világbajnokság (WTCC) és a World Series by Renault elnevezésű sorozat után a DTM is Magyarországra érkezik. „Még egy versenysorozatot tudnék elképzelni a Hungaroringen, ez pedig a kamion Európa-bajnokság.”

 

Alessandro Zanardiegy speciálisan átalakított BMW versenyautóval a németországi Nürburgringen 2012. november 8-án. Zanardi, akinek karambol következtében mindkét lábát amputálni kellett a BMW egyik tesztpilótájaként vesz részt a Német Túraautó Bajnokságban (DTM). (MTI/EPA/Maximilian Haupt) 

Az elnök-vezérigazgató kiemelte, a németek kevés külföldi helyszínre viszik el a DTM-et, de mivel a sorozatban a Mercedes és az Audi is érdekelt, vélhetően az is erősítette a mogyoródi futam rendezésének lehetőségét, hogy ennek a két autómárkának gyára van Magyarországon.

 

A DTM hivatalos honlapjára felkerült előzetes versenynaptár szerint a mezőny június 1-jén vendégeskedik majd a Hungaroringen. A tíz futamból álló bajnokságban a németországi helyszínek és Magyarország mellett Oroszországban, Ausztriában és Kínában is rendeznek majd versenyt.

 

A DTM 26 év után tér vissza Magyarországra.

 

A DTM 2014-es előzetes versenynaptára:

május 4.: Hockenheim (Németország)

május 18.: Oschersleben (Németország)

június 1.: Hungaroring (Magyarország)

június 29.: Norisring (Németország)

július 13.: Moszkva (Oroszország)

augusztus 3.: Spielberg (Ausztria)

augusztus 10.: Nürburgring (Németország)

szeptember 14.: Lausitzring (Németország) 

szeptember 28.: Kína, a pontos helyszín még kérdéses

október 19.: Hockenheim

 

Forrás: MTI

 

Címkék: autóverseny,