Hogyan lehetünk titokban lottómilliárdosok?

Így rejtőzhetünk el a kéregetők elől
Ha nem Ön, akkor lehet, hogy az Ön munkatársa/ szomszédja/ ismerőse nyerte meg a hatmilliárdot? Gyanakodva vizsgálgatjuk a körülöttünk élőket, különösen, ha kiderül, hogy a közelünkben kelt el a nyertes lottószelvény. Hogy viselkedjen egy okos lottónyertes?

 

Lássuk tehát 5+1 tuti tippet arra, miként tudjuk ismerőseink és rokonaink elől eltitkolni, hogy miénk lett a többmilliárdot érő lottófőnyeremény!

 

1. Ne változtassuk meg a szokásainkat! Ha eddig fogunkhoz vertük a garast, s alig-alig hívtuk meg a haverjainkat egy-egy pofa sörre, ezután se tegyük. Ne váljunk hirtelen nagyvonalúvá és adakozóvá, és ne invitáljuk meg hirtelen három körre a fél falut. Vagy ne küldjük el a főnökünket melegebb éghajlatra, ha eddig meghunyászkodóan viselkedtünk előtte. Ezekkel ugyanis hamar eláruljuk magunkat. 

Mert ne feledjük, azzal, hogy telitalálatot értünk el a lottón, nemcsak hihetetlen mázlink volt, de pár perc leforgása alatt egy másik társadalmi csoportba is kerültünk. Kivéve persze azt az esetet, ha már eddig is jó gazdagok voltunk… De akkor ugye minek lottóznánk?

  

2. Nos, ezt a hirtelen változást bizony nem könnyű lelkileg feldolgozni. Ezért a legjobb, ha már a húzást követő héten elvonulunk egy kicsit a külvilágtól. Célszerű ugyanis, ha messze a városok zajától, egy csendes helyen, nyugodt körülmények között gondoljuk át, mi is történt velünk, és hogy akkor most hogyan tovább? 

Munkahelyünkön kérjünk néhány nap szabadságot, rokonainknak meg mondjuk azt, hogy munkahelyi kiküldetésben vagyunk. Mielőtt azonban útra kelnénk, biztos, ami biztos, béreljünk egy széfet, és helyezzük el benne a többmilliárdot érő szelvényünket. 

Az erdő mélyén vagy egy gyönyörű tó partján aztán jó alaposan gondoljuk végig, ki is annyira fontos az életünkben, hogy milliókat ajándékozzunk oda neki, valamint hogyan osszuk fel az ölünkbe hullott temérdek pénzt. 

 

3. Ha ezzel mind megvagyunk, induljunk el, és különböző bankokban nyissunk vagy egy tucat új bankszámlát. Ezeket lehetőleg ne a lakhelyünkön tegyük, hanem néhány településen szétszórva.  Különben ugyanis könnyen előfordulhat, hogy valamelyik ismerősünk éppen arra jár és rákérdez: mi az, csak nem te csípted meg a lottófőnyereményt? 

Ezekre a bankszámlákra aztán különböző összegeket utaljunk, véletlenül sem mindenhová ugyanannyit. Sőt, az sem árt, ha nem csupán betétekbe helyezzük a pénzünket, hiszen azok általában kevesebbet kamatoznak, hanem nyereményünk egy részét kötvényekbe, illetve részvényekbe fektetjük.

 

4. Legyünk türelmesek, és várjuk meg, amíg a Skandináv, vagy a Hatos lottón születik egy 300-400 milliós telitalálatos. Ha ilyen történik, mondjuk azt rokonainknak, hogy azt mi nyertük, így kevés a valószínűsége, hogy a milliárdos nyereményre fognak gyanakodni. Ettől aztán hatalmas kő esik le a szívünkről, mellesleg végre elkezdhetünk óvatosan költekezni, s megvehetünk néhány olyan luxuscikket, amire régóta vágyunk.  

 

5. Költözzünk el egy olyan környékre, ahol csupa jómódú ember lakik, s emiatt nem lógunk majd ki a környezetünkből. Budán ilyen lehet a II., illetve a XII. kerület, vagy a pesti oldalon mondjuk Mátyásföld, esetleg a Balaton-felvidék, vagy az osztrák határ környéke.  Jól térképezzük fel azt is, kik lesznek a szomszédaink, mert ők sokat árthatnak nekünk. A legjobb, ha nincsenek is szomszédok, vagy ha mégis vannak, akkor külföldiek, akikkel esetleg nem tudunk kommunikálni. Az sem rossz megoldás, ha valamelyik üdülőövezetben veszünk ingatlant, ahol a többiek csak idényszerűen tartózkodnak. 

 

+1. Végül pedig indítsunk el valamilyen kamu vállalkozást, például nyissunk egy zálogházat, és mondjuk azt a családtagoknak és a barátoknak, hogy abból tollasodtunk meg. Arra azért figyeljünk, hogy egy vállalkozás nem lesz azonnal nyereséges, így a „nagy titok” feltárásával várjunk körülbelül egy évet. 

 

Ha így teszünk, már „csak” azt a néhány hónapot kell kiböjtölnünk…

   

Ha valaki ki szeretné próbálni, hogy milyen egy lottómilliárdos élete, megteheti, hiszen a Powerball lottó jackpotja jelenleg 165 millió dollár, azaz 46,7 milliárd forint.

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

 

Címkék: lottó, nyeremény,