Heti 200 eurós befizetési limitet vezetnek be Belgiumban

2022-08-08
A belga kormány új befizetési limitet vezet be az online szerencsejátékokra vonatkozóan, így a játékosok hetente legfeljebb 200 eurót fizethetnek be egy-egy engedéllyel rendelkező oldalon.

 

A rendelet október 20-án lép hatályba, és a befizetési korlát minden vertikumban, minden játékosra vonatkozik. Minden hetet az utolsó hét tevékenységi napra számítanak, és folyamatosan mozogni fog - a rendelet októberi hatálybalépésekor az összes játékos limitjét 200 euróra állítják be.

 

A rendelet ugyanakkor rendelkezett arról is, hogy a játékosok kérhetik a befizetési limit megemelését. Erről az érintett üzemeltetőnek először értesítenie kell a belga szerencsejáték-bizottságot (BGC), amely ezt követően a Belga Nemzeti Bankkal ellenőrzi, hogy a játékos nem szerepel-e a fizetésképtelenek listáján a Belga Nemzeti Bank Központi Egyéni Hitelnyilvántartásában. Ha a játékos nem szerepel a listán, a befizetési limit a kérelem benyújtását követő három napon belül eltávolítható, ami azt jelenti, hogy a játékos korlátlan összeget fizethet be az adott szolgáltatónál.

 

A BGC folyamatosan ellenőrzi azokat a játékosokat, akiknél eltávolították a befizetési limitet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem késnek a fizetéssel. Ha egy játékost megjelölnek, a heti befizetési limit visszaáll.

 

A játékosok 200 eurónál alacsonyabb befizetési limitet is kérhetnek, amelyet az üzemeltetőnek azonnal be kell állítania. Az ilyen kérelmet minden olyan szolgáltatóhoz külön be kell nyújtani, amelynél a játékos fiókkal rendelkezik.