Havonta milliárdokat bukik a költségvetés

Mikor lép végre a minisztérium?
Hogyan lesz meg 2012-re betervezett 78,4 milliárd forint játékadó, ha a tavalyi szintet sem éri el a bevétel? Pedig már május van.

Lassan lepereg az első fél év, játékadó bevételben pedig rosszabbak vagyunk, mint tavaly. Még ha ki is jön ma a VHR, akkor is csak pár hónap múlva kezdhetnek el üzemelni a gépek. Kétséges, hogy a tavalyi 62,4 milliárd forint bevétel helyett elérhető az idei évre előirányzott 78,4 milliárd. Vajon tényleg csak a mostani törvénymódosításra vártak, és minden akadályt elhárult a VHR nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban? Nemsokára megtudjuk, de egyelőre nem tudunk osztozni a hvg.hu optimizmusában. 

Sajnos ha valamilyen csoda folytán mégis sikerülne helyre rázni a piacot az év vége felé, a mélyben akkor is ott vannak a számok a kiadási oldalon. Ott van az a sok millió forint szociális ellátás, amivel a tavaly november óta munkanélkülivé vált embereket támogatja a kormány, hiszen a nyerőgépipar, amiben addig tevékenykedtek, gyakorlatilag pár hét alatt megszűnt létezni.

Ezeket is számításba kellene venni majd a játékadó bevétel kiszámításakor...

Címkék: jogi háttér,