Három hónapig titokban tudták mindenki előtt tartani, hogy 21 milliárdot nyertek

2014-08-29
20,8 milliárd forint készpénzt nyert a nyugdíjas házaspár, de nem siette el a bejelentést és a pénz felvételét.

 

Pennsylvania állam legelső Megamillions jackpotját tudhatja magáénak Carl Szott, aki tegnap jelentette be nyereményigényét az állami lottótársaságnál. A május 20-i húzáson 12-szeres halmozódás után talált el minden számot, sorrendben a 10, 40, 63, 64, 69 főszámokat, és a 07-es Mega-számot. Nyereménye, ha életjáradékban vette volna fel, bruttó 149 millió dollárt tett volna ki, de sokakhoz hasonlóan ő is az egy összegben való pénzfelvételt választotta, így 86,7 millió dolláros csekket vehetett át a társaság vezetőjétől. Carl-t a sajtótájékoztatóra felesége és jónéhány családtagja kísérte el.

 

 

Carl itt elmondta: „Igen szürreális élmény volt megnyerni a lottót. Reméljük, hogy nagyon keveset fog változni az életünk, ugyanakkor nagyon izgatottak vagyunk, és reméljük, hogy most majd több időt tudunk eltölteni gyermekeinkkel és unokáinkkal.”

 

Azt is megemlítette, hogy 100 napot várt a nyereményigényléssel, azért, hogy „megbizonyosodjunk arról, hogy minden, amit teszünk, jól tesszük.”

 

Carl egy, a lakóhelyéhez közeli benzinkúton vette a szelvényt, nem saját számmal játszott, hanem a gépre hagyta a számok kiválasztását. Nyereményének az árusítóhely is nagyon örül; 100.000 dollár bónuszt kapnak a nyertes szelvény eladásáért.

 

Carl az újságírók kérésére visszaemlékezett arra, hogyan tudta meg, hogy nyert. A húzás utáni délelőtt éppen autót vezetett, miközben hallgatta a rádiót. Ott bejelentették, hogy lakóhelye közelében adták el a nyertes szelvényt. És ezután jött az igazi sokk: A bemondó által beolvasott számok egytől egyig megegyeztek az ő szelvényén olvashatókkal. „Szerencsére lehúzódtam az útról ellenőrizni a számokat.”- emlékszik vissza Carl. „Amikor kezdett leesni, hogy nyertem, azonnal elmondtam pár imádságot.” Ezek után várt pár órát, hogy összeszedje a gondolatait, majd felhívta feleségét, hogy megossza vele a híreket. A házaspár ezt követően közösen elhatározta, hogy megtartja magának az újságot, de annyira, hogy még a gyermekeiknek is csak egy nyárvégi, közös nyaralás alkalmával mondták el.

 

A nyertes a sajtótájékoztató végén annyit kért az újságíróktól, hogy az esemény után ne zaklassák őket semmiféle kéréssel, interjú megkereséssel, szeretnék tovább élni a saját életüket. Sajnos Pennsylvania Államban nem titkolhatják el személyazonosságukat a nyertesek, azt kötelezően nyilvánosságra kell hozni. Ez után bizonyosan nehéz lesz a házaspárnak visszatérnie csendes életéhez.

 

 Az államban 2010 óta lehet MegaMillions, és 2002 óta Powerball lottót játszani. Ez idő alatt 17 telitalálatos Powerball szelvény talált itt gazdára, a legutóbbi 2013 júniusában. A mostani 149 milliós nyeremény az ötödik legnagyobb jackpot az állam lottótörténetében.

 

A lottótársaság vezetője elmondta még a ceremónián, hogy Pennsylvania Államnak a MegaMillions játékba való 2010-es belépése óta a játék legnagyobb nyertesei az államban lakó nyugdíjasok. A MegaMillions és a hozzá tartozó Megaplier opció azóta ugyanis 164, 5 millió dollárt juttatott az állami nyugdíjalapba.