Hamis zsetonok a WPT Borgata pókerversenyen

2014-01-21
A mondás úgy tartja, hogy egy pókerverseny megnyeréséhez csak egy székre és zsetonokra van szükség. Persze, ha valaki egy pár extra zsetont is játékba hoz, könnyedén növelheti esélyeit – a WPT Borgatán néhány játékos ki is használta ezt a lehetőséget!

 

A WPT Borgata Winter Poker Open elnevezésű torna január 14-én kezdődött az Atlantic City-ben lévő Borgata Casino-ban. Az eseménysorozat első versenye a 2 millió dollár volt a garantált nyereményalapú, 560 dolláros nevezési díjú Big Stack NLHE reentry volt. Erre 4.814 nevezés született, és pénteken már csak a legjobb 27 versenyző ült az asztaloknál, mikor a szervezők „jelentős mennyiségű hamis zseton” miatt leállították a játékot.

 

A 2,4 millió dolláros nyereményalap eddig még kiosztásra nem került részét a nyomozás lezárultáig befagyasztották. „A nyomozás ezidáig azt állapította meg, hogy egy vagy több résztvevő jelentős mennyiségű hamis zsetont hozott játékba a verseny folyamán tisztességtelen előnyszerzés céljával, és kompromittálta az esemény feddhetetlenségét.” – közölte a Borgata elnöke, Tom Ballance.

A twoplustwo.com értesülései szerint több, mint 1 millió dollárnyi 5000-es értékű hamis zsetonról van szó. 

A kaszinó még nem döntötte el – vagy legalábbis nem közölte – hogy mi lesz a sorsa a játékosok által befizetett nevezési díjaknak, ha a nyomozás lezárul. 

 

Az eset azért is érdekes, mert mint a legtöbb nagy kaszinóban, így a Borgatában is komoly biztonsági rendszer van kiépítve. A biztonsági őrökön kívül számos kamera figyel minden asztalt, ezek valamelyike bizonyára rögzítette azt, hogy hogyan hozták játékba a hamis zsetonokat. Erről azonban még sem a kaszinó, sem a nyomozóhatóság nem adott ki információt. Annyi biztos, hogy még senkit sem tartóztattak le az eset miatt.

 

A Big Stack elnevezésű verseny leállítása a Borgata Winter Poker Open torna egészét nem érintette, a többi eseményt rendben megtartották. 

 
Címkék: póker,