Hamarosan kiderül, jár-e kártérítés a betiltott nyerőgépek üzemeltetőinek

2015-05-21
Merthogy érvényes, kifizetett működési engedélyük egyik napról a másikra megszűnt, azóta tízezreknek kellett más megélhetés után nézni. Hamarosan dönt az EU.

 

A hvg. hu információi szerint hamarosan eldől a játékgépesek Magyarország ellen indított pere, az Európai Unió Bírósága június 11-én hirdet ítéletet az ügyben. A nyerőgépek üzemeltetői 2012 októberében fordultak az EU-hoz, miután a parlament egy törvénnyel betiltotta a játékgépeket. A tárgyalás idén januárban volt az uniós bíróságon.

 

A korábban játéktermekben pénznyerő automatákat üzemeltető vállalkozások a magyar bíróságok előtt vitatják a működésüket ellehetetlenítő intézkedéseknek az uniós alapszabadságokkal való összhangját, illetve kártérítést kérnek az uniós jog állítólagos megsértése miatt elszenvedett kárukért. Az ügyben eljáró Fővárosi Törvényszék most arra a kérdésre vár választ az Európai Unió Bíróságától, hogy a játéktermekben üzemeltett pénznyerő automaták tekintetében a játékadó mértékének egyik napról a másikra történő drasztikus felemelése, majd az ilyen üzemeltetés azonnali hatályú, teljes megtiltása összhangban van-e az uniós joggal.

 

Címkék: magyar jog, nyerőgép,