Hamarosan fontmilliárdos lesz a Bet365 tulajdonosa

2013-04-24
Ismét a Bet365 tulajdonosaié, a Coates családé a Sunday Times által az Egyesült Királyság leggazdagabb embereiről összeállított listán a legnagyobb, szerencsejátékiparból származó jövedelem – az ezres listán a 93. hely az övék.

 

A brit lap szerint Peter Coates valamint lánya, Denise és fia John becsült vagyona 125 millió fonttal, 925 millió fontra növekedett az elmúlt egy évben – köszönhetően egyrészt annak, hogy az online üzletág továbbra is kiváló teljesítményt mutat, és profitja az elmúlt évben 21 százalékkal nőtt, másrészt annak, hogy a társelnök John vagyona is szerepel az összesítésben.

A következő legnagyobb szerencsejátékból származó vagyon az Egyesült Királyságban a Betfred tulajdonosaié, Fred és Peter Done-é. Nekik 2013 áprilisában 850 millió font volt a vagyonuk, és ez 150 millió fontos növekedést jelent a tavalyi 700 millióhoz képest.

A szerencsejáték listán a PartyGaming két alapítójáé, Ruth Parasolé és férjéé Russ DeLeoné a harmadik hely, akiknek az előző évi 700 millió fontról idénre 667 millió fontra apadt a vagyonuk – a listán is rontottak helyezésükön: a tavalyi 135-ről idén a 112. helyre csúsztak.

 

Michael Tabor szerencsejátékos, üzletember és versenyló tulajdonos - aki először 1995-ben került fel a listára, mikor eladta sportfogadói láncát a Coralnak, és akinek jelenleg pedig 45 százalékos részesedése van a BetVictorban - a lista 158. helyét foglalja el 550 millió fontnyi vagyonával. Szerencsejátékipari szereplők közül ő a 4. leggazdagabb, őt követi a PartyGaming csoport marketing feje, Vikrant Bhargava 228 millió fonttal.

 

Az ezer leggazdagabb britet tartalmazó listán megtalálható még Victor Chandler, a BetVictor névadó alapítója – ő tavaly óta nem gazdagodott, most is 160 millió font a vagyona.

A Betfair társalapítói (akik jelenleg 17 százalékos részesedéssel rendelkeznek a cégből) Ed Wray és Andrew Black is szerepelnek a listán. Wray vagyona azonban a tavalyi 123 millióról idénre 101 millióra, Black-é pedig a tavalyi 110 millióról 82 millióra csökkent – köszönhetően a Betfair részvények tavalyi gyenge teljesítményének. 

A szerencsejátékiparban ténykedők közül még a Jackpotjoy társalapítója, Noel Hayden is bekerült a Top1000-be, az ő vagyona idén 120 millió font.

 

Érdekesség, hogy a leggazdagabb brit Euromillions lottónyertesek némelyike a maga 100-160 millió fontos nyereményével felkerülhet a lista alsóbb részeire.

 

 
Címkék: online játék,