Hagyományos vagy online kaszinót válasszunk, ha játszani akarunk?

Online kaszinó suli - 1. rész
Ha felteszünk magunknak egy pár kérdést, máris megtudjuk, hogy melyik a nekünk való kaszinó.

 

Akarunk utazni?

Lakóhelyünktől függően ez lehet egy pár kilométeres autóút, de akár hosszabb kirándulás is szállásfoglalással, étkezésekkel és egyéb plusz költségekkel (természetesen nem muszáj rögtön egy hetes kiruccanásra gondolni Las Vegasba).

 

Csak játszani akarunk, vagy más szórakozási formákra is szeretnénk áldozni az időnkből?

Ma már egyre több szerencsejáték központ (resort) épül úgy szerte a világban, hogy nemcsak a játékra adnak lehetőséget a komplexumok, hanem vásárlásra, kirándulásra, városnéző túrákra, koncert- és showműsorok megtekintésére, a legkülönfélébb éttermek és bárok kipróbálására, vidámpark-állatkert látogatásra  – azaz a kikapcsolódás számtalan formáját kínálják nekünk és egész családunknak, beleértve a gyerekeket is. A fotelból ezeket az élményeket nem kapjuk meg – viszont ezek a kikapcsolódási lehetőségek is pénzbe kerülnek.

 

Milyen játékot akarunk játszani, és mennyit óhajtunk rá költeni?

A földi kaszinók által kínált játékok száma véges (ráadásul ritka kivételtől eltekintve általában csak egy-két kaszinó van elérhető távolságon belül), míg a neten szinte végtelen a választék. Az online kaszinókban találhatunk ingyenes játékokat, és játszhatunk kis tétekben is, míg szárazföldi kaszinók esetében kétszer meggondoljuk, kitegyük-e a lábunkat otthonról kis tét megtételéért.

 

Bízunk a számítástechnika ajánlotta szerencsében?

Sokan nem hisznek abban, hogy a számítógép generálta játékokban lehet a „tisztességtelen” gép (azaz a programozók) ellen tisztességesen nyerni, ahogy abban sem hisznek, hogy nincs a szoftver megbundázva, és a nyereményeket nem a „csókosok” fölözik le egy hátsó kiskapu segítségével.

 

Szeretünk promóciós „ajándékot” kapni, és ha igen, akkor milyet?

Az online kaszinók gyakran ajánlanak bónuszt a regisztrálás vagy az első deposit befizetésével egyidejűleg és vannak olyan bónuszok is, amelyek a már meglévő játékosoknak jár (pl. a reload bónuszok), ahogy a VIP-programokkal is igyekeznek az ügyfeleket maguknál tartani.

Természetesen a szárazföldi kaszinóknak is vannak akcióik, például különféle nyereményeket kínáló tombolajegyeket kapnak a látogatók, amelyeket játékokban érvényesíthetnek, hogy aztán később sorsoláson nyerhessenek pénznyereményt.

 

Szeretünk társaságban lenni?

Ha igen, akkor a földi kaszinó a nekünk való, ha inkább nem, mert utáljuk a lökdösődést, a tolakodást, az ittas embereket, netalán azokat, akik a legalapvetőbb együttélési normákkal sincsenek tisztában, akkor inkább válasszuk az online verziót.

 

Az érvényben lévő jogszabályokkal összhangban akarunk játszani?

Ez egy igen fontos kérdés különösen akkor, ha hazánk tiltja a kaszinózást akár offline, akár online módban, de akkor is, ha jogalkotóink jelentősen korlátozzák azokat a játéktípusokat vagy felületeket, ahol játszhatunk, például bizonyos internetes oldalak blokkolásával, a pénzáramlás megnehezítésével netalán tiltásával.

Persze vannak olyan játékosok, akiket már az is izgalommal tölt el, ha sikerül kijátszaniuk saját hatóságukat – ők azok, akik előszeretettel járnak tiltott kutya- és kakasviadalokra vagy ketrecharcra, ahogy a számítástechnika segítségét is igénybe veszik annak érdekében, hogy hozzáférjenek a blokkolt oldalakhoz és kijátsszák a pénzügyi tiltásokat.

 

Csak válaszolnunk kell a fenti kérdésekre, és már tudjuk is, a játék melyik formája az igazán nekünk való.

 
Címkék: kaszinó,