Fradi-bravúr a Valcea otthonában

2013-02-04
A szenzációsan védekező Ferencváros 23-22-re nyert a végső győzelemre is esélyes Oltchim Valcea otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének nyitófordulójában.

 

A zöld-fehérek spanyol légiósa, Nerea Pena tízszer volt eredményes.

A vasárnapi sikerrel az előző két KEK-kiírásban diadalmaskodó ferencvárosiak nagy lépést tettek az elődöntő felé, mert a kvartett legerősebbnek vélt együttesét győzték le idegenben.

 

Női BL, középdöntő:

II. csoport, 1. forduló:

Oltchim Valcea (román) - FTC-Rail Cargo Hungaria 22-23 (9-10)

gól: Barbosa 7/1, Bulatovic 5/4, Jovanovic 4, Meirosu 3, Managarova 2, Stanca 1, illetve Pena 10/5, Tomori 6, Cifra 3, Vérten 2, Kovacsicz 1, Szucsánszki 1

 

Nem ijedt meg az FTC a román csapat otthonában, ennek eredményeként az 5. percben 2-1-re vezetett. Sok volt a hiba mindkét oldalon, Pena pedig büntetőt is hibázott. Negyedóra elteltével, 5-4-es vendégelőnynél a hazaiak időt kértek, de továbbra is nehézséget okozott nekik a ferencvárosi védőfal feltörése. A Valcea nyolc perc szünet után tudott betalálni a remeklő Abramovics kapujába. Az FTC nagy kedvvel játszott, a 22. percben emberhátrányban Pena "légi bemutatót" követően váltotta gólra Tomori passzát (5-8). A szünet előtti hajrában ugyan sikerült egyenlítenie a román bajnoknak, ám a félidőt Cifra beállós találata zárta.

 

A fordulást követően változatlanul remekül védekezett a Ferencváros, közben Pena szórta a gólokat. A 38. percben úgy volt 13-10 a vendégeknek - egy kivédekezett emberhátrány után -, hogy a spanyol átlövő már nyolcadszor talált be. Teljesen lebénult a Valcea, 10-14-nél a hazaiak edzője megpróbálta felrázni a társaságot. Ez nem sikerült, mert az utolsó tíz perc hatgólos magyar vezetésről kezdődött (13-19). Megpróbált nagy hajrát nyitni az Oltchim, fokozatosan csökkentette is a különbséget, másfél perccel a vége előtt pedig már 21-22 volt az állás. Ekkor időt kért Elek Gábor. A következő támadásból sikerült kiállítást és hétméterest kiharcolni, utóbbit Pena váltotta gólra (21-23). A Valcea is hétméteresig jutott, ezt Barbosa értékesítette, de már nem maradt idő az újabb támadásra.

 

Az FTC jövő vasárnap Dabason fogadja a középdöntőt hazai vereséggel nyitó orosz Zvezda Zvenyigorodot.

 

A csoport másik mérkőzésén:

Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Krim Ljubljana 24-29 (14-15)

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,