Fogadási lázban az amerikaiak - rekordot dönt az NFL szezon

2021-10-06
Úgy tűnik minden rekordot megdöntenek a fogadóirodák az idei NFL szezonban

 

Az Amerikai Szerencsejáték Szövetség (AGA) által szeptember elején közzétett kutatás szerint rekordszámú, 45,2 millió amerikai tervezi, hogy fogadni fog kisebb-nagyobb összeggel az idei NFL szezonban. Ez 36%-kal több, mint a tavalyi évben – írja a CasinoCityTimes.

 

Az erőteljes növekedés nagyrészt annak köszönhető, hogy egyre több USA államban érhető már el a legális sportfogadás. A 2020-as szezon kezdetekor 18 államban és Washington DC-ben fogadhattak legálisan a sportszerető játékosok. Az idei szezon kezdetével az amerikaiak már 26 államban és Washington DC-ben tehetnek meg legálisan téteket, további 5 államban pedig a szezon közben fog megnyílni a lehetőség erre.

 

“A sportfogadás minden eddiginél népszerűbb az amerikaiak körében, és a rajongók lelkesedése a közelgő NFL-szezon kapcsán rávilágít arra, hogy mennyit növekedett az iparág az elmúlt három évben.” – nyilatkozta az AGA elnöke, Bill Miller. „Fontos, hogy a 2021-es NFL szezon kezdetekor több mint 111 millió amerikai felnőtt teheti meg a tétjeit biztonságosan egy szabályozott sportfogadó irodánál a saját államában, ahelyett, hogy az illegális piacon kellene keresgélnie.”

 

Bár az NFL-re történő fogadás valószínűleg minden létező csatornán növekedni fog, várhatóan az online fogadás fogja a legnagyobb növekedést mutatni:

21,7 millió amerikai felnőtt fog fogadni a 2021-es NFL szezonban; 31 százalékkal többen, mint 2020-ban.

19,5 milliónyian tesznek meg téteket online (legálisan és illegálisan), ami 73 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

14,6 milliónyian fognak részt venni valamilyen fantázia sport versenyen vagy más típusú pool versenyen, ami 69 százalékos növekedés az előző évhez képest.

10,5 millióan fognak téteket megtenni egy fizikai kaszinó sportfogadó irodájában (58%-os növekedés).

6,7 millióan egy bukinál fognak leadni fogadást (13%-os növekedés 2020-hoz képest).

 

Az AGA felmérése szerint az NFL szurkolók 37 százaléka tervez fogadni az idei szezonban. A lelkes rajongók közel fele (47 százaléka) nyilatkozott úgy, hogy fogadni is fog. Sőt! Az amerikaiak 44%-a, az NFL szurkolók 63%-a gondolja úgy, hogy a helyszíni fogadás szórakoztatóbbá teszi a meccsnézést.

 

Ezek után nem meglepő, hogy a legális sportfogadás terjedésével együtt a rajongók lelkesedése is fokozódik: az amerikaiak 25 százaléka azt állítja, hogy izgatottabb a közelgő szezon miatt, mint amilyen az előző években volt (tavaly ugyanerre a kérdésre 18 százalék válaszolt igennel).

 

A fogadni tervezők körében a Chief (15%) a legnépszerűbb válasz arra, hogy melyik csapat nyeri meg a Super Bowlt, ezt követi a Buccaneers (11%) majd  a Cowboys (7%).

 
Címkék: fogadás, sportfogadás,