Foci Eb-tippek: Spanyolország - Törökország

2016-06-16
Halálcsoportként volt megnevezve a D-jelű kvartett, ám az első kör meccsei nem sikerültek túl élesre. Más kérdés, hogy a spanyoloktól nem nagyon számíthatunk másra, nagyobb élvezet játszani a spanyolok fociját, mint nézni...

Spanyolország - Törökország

Tipp: Spanyolország nyer

Bet365 Odds: 1.44

Tippmix odds: 1.40

Kezdés: 06.17. 21:00

 

Ritka egyoldalú találkozó volt a spanyol-cseh. A hispánok járatták a labdát jó szokásuknak megfelelően, a csehek pedig próbálták elrontani a spanyolos labdajáratást. Nolitóék nem igazán tudtak mit kezdeni a betömörülő cseh védelemmel. A hispán rossz szokásuknak megfelelően próbálták átjátszani még az alapvonalat is, de nem nagyon sikerült. A hajrában mégis góllá érett a fölény. A Barca spílerei egy nem tipikusan Barcás akció után összehozták a győzelmet jelentő gólt. Nem volt hatékony a spanyol játék, mégis megérdemelt volt a siker, hisz a csehek semmit sem csináltak, teljesen feladták a támadásokat. Érthetetlen volt, hisz a selejtezők során nem ezt szoktuk meg a cseh válogatottól.

Törökország a horvátok ellen kezdett, de Modric góljára nem volt válasza Ardáéknak. Az a horvát-török sem volt egy körömrágósan izgalmas összecsapás, pedig a törököknek azért illet volna mutatni valamit. Könnyebb dolguk Fatim Terim fiainak a La Rioja ellen sem lesz. Meglepően passzív volt a török válogatott, mindössze két kaput eltaláló lövést hoztak össze. A horvátok viszont komolyan nyomás alatt tartották az ellenfelet, a hat kaput eltaláló lövés mellett két kapufát is feljegyezhettünk.

 

Lehet még unalmasabb?

Egyre több futball-fan vallja, a spanyolok játéka nézhetetlen. Való igaz, kevés élvezet van abban, amit játszanak. A himi-humi tili-toli focit nem jó nézni, az más kérdés, hogy ezzel tudnak eredményt elérni Iniestáék. Persze, amikor nagy a baj, mint az előző meccsen, akkor egy beívelés utáni fejes hozza meg a várva-várt gólt, és nem a tili-toli. Persze Iniestáék aligha foglalkoznak vele, hogy ki mit szól ehhez a játékhoz, és az is igaz, hogy pl. Dél-Korea ellen azért megmutatták, hogy a tili-tolis foci is lehet élvezetes. Igen ám, csak most már nem babra megy a játék. A spanyolok pedig tudnak vigyázni a labdára, egy idő után pedig elég unalmas, hogy mindig náluk van, de sosem történik semmi.

Ha abból indulunk ki, hogy a török-válogatott már a horvátok ellen sem tudott mit kezdeni, nehéz elképzelni, hogy a spanyolok ellen bármit is tudnának mutatni. A dalmátoknál a Modric-Rakitic-féle középpálya még úgy is domináns volt, hogy a két sztár nem játszott nagyot. Persze Modric gólja szép volt, de mezőnyben egyik klasszis sem hozott extrát.

 

Több kell Ardától és Calhanoglutól

Iniestáék ellen sem lesz fegyvere a törököknek. Arda teljesen lebutult a Barcában. Amíg az Atletinél húzóember volt, a Barcában epizodista. Kicsit az az ember érzése, hogy csak azért igazolta a Barca őt, hogy az Atleticót gyengítse. (Ez egyébként a Bayern jól bevált stratégiája, minden évben kivesz valakit az ellenfelek legjobbjai közül, idén nyáron például Hummelst a BVB-ből...)
Arda mellett Calhanoglu is színtelen volt, márpedig neki is az lenne a dolga, hogy a játékot szervezze. A törökök talán a szabadrúgásokban bízhatnak, de ahhoz, hogy szabadrúgáshoz jussanak, előbb el kéne jutni a spanyolok tizenhatosáig, de ez az előző meccsen sem igazán sikerült.

 

Nem lesz meglepetés!

Sem játékban, sem eredményben nem várunk meglepetést. Képtelenségnek tűnik, hogy az első meccsen tehetetlennek tűnő török együttes pont a labdabirtoklásáról híres La Riojától tudna pontot szerezni. A középpályán Iniestáék dominálnak, Yilmazt meg satuba fogja majd Ramos és Pique. Ha netán el is jut majd hozzá a labda, Ramos és Pique között aligha tudja majd kapuba juttatni, de még megjátszani sem nagyon. Tényleg a közvetlenül kapura küldhető szabadrúgásokban bízhatnak a törökök, de abból valószínűleg nem lesz sok. Egyébként pedig hiába kapott csak egy gólt Modric-éktól a török válogatott, az a védelem erősen zavarba hozható. Gönül, Erkin, Balta és Topal játszott az első meccsen a török védelemben, látva ezen négyes 'működését', a spanyolok tili-tolija góllá fog érni még az első félidőben. Aztán, ha ez a csapat megszerzi a vezetést, azt minden bizonnyal meg is őrzi azt.

Címkék: sportfogadás, tipp,