Foci Eb-tippek: Lengyelország - Portugália

2016-06-30
Csütörtökön kezdődik a negyeddöntők sora. Négy nap, négy meccs, szóval csak vasárnap derül ki, melyik négy együttes lesz ott az elődöntőkben.

Lengyelország - Portugália

UEFA EURO 2016, negyeddöntő

Tipp: Nani kaput eltaláló lövéseinek száma 0.5 felett

Unibet odds 1.40

Tippmix odds: -

Kezdés: csütörtök, 21:00

 

Lewandowski vagy Ronaldo? Az egyikőjük búcsúzik az EB-től. De búcsúzik egész Lengyelország vagy Portugália. A nyolcaddöntőben Ronaldóék a horvátokkal játszottak egy bődületesen unalmas 0-0-át, az első kaput eltaláló lövésre a 117. percig kellett várni. Ott viszont rögtön kettő is jött, Ronaldo löketét a horvát kapus még védte, de Qaresma már az üres kapuba bólintotta a kipattanót, nagyjából egy méterről.

A lengyelek legalább egy félidőt fociztak, pont addig, amíg vezetést nem szereztek. Kuba a második gólját lőtte az Eb-n a svájciak ellen, pont az első játékrész hajrájában. Aztán a második játékrészben csak a védekezéssel törődtek, és egész jól is csinálták, amíg nem jött Shaqiri ollózós gólja... A hosszabbításban is a svájciak voltak jobbak, de a büntetőpárbajt a lengyelek nyerték, és játszhatnak Portugália ellen.

Sok gól-kevés gól

Egyre nő a tét, és azt láthattuk, hogy igazán nagy kockázatot egyik csapat sem szívesen vállal. A lengyelek eddig mindössze egy gólt kaptak, szóval nagyon rendben van a védekezés. A portugáloké kevésbé, de félő, hogy megint a biztonságra törekednek majd a luzitánok. A horvátok ellen bejött, hogy nem játszottak semmit, miért változtatnának. Ellenünk vállaltak egy nyíltabb focit, egyből kaptak hármat...
 Nem valószínű, hogy egymásnak ugranak a felek, így a 2 gól alatt AH tippnek illene jönni. A portugálok egyébként négy meccsből négyet adtak ikszre, simán lehet, hogy jön az ötödik...

 

Unibet - 10.000 Ft kezdő bónusz

 

Nani ismét gólt szerezhet

Ronaldo a portugál válogatott legfényesebb csillaga. Az első két meccsén 21 lövési kísérlete volt, de nem lőtt gólt. Ellenünk is kísérletezett becsülettel, és kétszer is megvillant. Aztán a horvátok elleni meccsen egyik csapat sem lőtt kapura, több ezer meccset láttunk már, de ilyen egyet sem.

Naniról kevesebb szó esik, de Ronaldóhoz hasonlóan ő is két gólt szerzett. Sokkal kevesebb kísérlete van, de sokkal hatékonyabb, mint CR7. Nanit szélsőként szoktuk meg, de csatárként sem utolsó. Ez mondjuk Ronaldóra is igaz, sőt Qaresmára is, mind-mind elsősorban szélső, és kényszerből játszik támadót.

A tippünk, hogy Nani kaput eltaláló lövéseinek száma 0.5 fölött lesz a lengyelek ellen, azaz legalább egyszer kapura lő. Azért ez egy csatár esetében igen kellemes line. Már csak azért is, mert Pazdan és Glik vélhetően kiemelt figyelmet szentel majd Ronaldónak, szorosabban őrzik a Real sztárját. Nani betalált Izland és Magyarország ellen, és Ausztria ellen is jól játszott. A horvátok elleni meccs kuriózum volt a javából.  Olyan meccs nem lesz még egy, ahol a luzitánok kaput eltaláló lövést sem produkálnak, ahol Ronaldo szinte nem is kísérletezik. Meg az is lehet, hogy a Rakitic és Modric-féle horvát együttestől tartottak a luzitánok, ma azért valamivel bátrabb játékot várhatunk Fernando Santos csapatától.

Egyébként ez a tipp, vagy opció jól jelzi, milyen irányba halad a futball ezen a szinten. Egy latinos, alapvetően támadó focit játsszó válogatott kezdő csatáráról van szó, és a line 0.5-ös. Nehogy már Nani úgy hozza le ezt a találkozót, hogy egy darab kaput eltaláló lövést sem produkál... Egyébként egy gyors, mozgékony, jó rugóval rendelkező játékos, aki már két gólt is lőtt, és a hatékonyságot tekintve Ronaldónál is jobb.

Tippünk: Nani kaput eltaláló lövéseinek száma 0.5 felett @ 1.40, unibet

 

Címkék: sportfogadás, tipp,