Foci-vb 2018: Rakitic-ék is kibabrálhatnak Messiékkel

2018-06-21
A Barcelona két ásza, Rakitic és Messi ezúttal ellenfelek lesznek. Horvátország és Argentína találkozója igazi csemegének ígérkezik, Messiéknek este az Izland elleni kisiklást kéne feledtetni, ami nem tűnik egyszerű feladatnak.

Argentína - Horvátország

Kezdés: csütörtök, 20:00

 

A csütörtöki nap rangadójára két tippünk is van:

  • Hazai csapat labdabirtoklása %-ban: 55.5 alatt @ 2.00 (unibet)

Argentína Izland ellen sem játszott jól, és ha picit visszább megyünk, a kvalifikációk során sem brillírozott. Épphogy kijutottak a gauchók, nem az igazi a csapatjáték, és itt a válogatottban Messi sem képes azt hozni, amit a Barcában igen.

Az egy dolog, hogy Izland ellen 72%-os labdabirtoklást hoztak össze, de Izland pofon egyszerű taktikával játszott. Izlandnak csak annyi időre kellett a labda, amíg végigfutott a kontra. Izlandnak nem volt szüksége a labdára, Argentína meg nem tudott mit kezdeni vele. Messiék 72%-os labdabirtoklása semmit sem ért, Izland akarata érvényesült.

Ma egy olyan válogatott lesz az ellenfél, ahol ott van a középpályán Rakitic és Modric, akik a világ (talán) két legjobb csapatának kulcsemberei. Nigéria ellen végig kontroll alatt tartották a meccset, az afrikai együttes nem igazán tudott érvényre jutni. Nigéria, ha birtokolta is a labdát, azt nem a veszélyzónában tették.

  • Döntetlen vagy Horvátország @ 1.72 (unibet)

Ha Argentína nem bírt el Izlanddal, akkor mit kezd majd a horvátokkal?! Modricék nagyon komoly meccset játszottak Nigéria ellen, mert bár látványban nem volt top meccs, taktikai szempontból vizsgálva azért közel volt a tökéleteshez horvát szempontból. Jól fel van építve a dalmát együttes, stabil védelem, all round középpályások, akik védekezni és építkezni egyaránt tudnak. Perisicék uralják a széleket, Mandzukic és Kramaric pedig rendkívül fizikális, ugyanakkor technikás játékosok, rendre megnehezítik a védők dolgát. Horvátország sem kevésbé stabil, mint Izland, szóval a mi tippünk, hogy Messiék két meccs után maximum 2 ponttal állnak majd a csoportban.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,