Foci-Eb tippek: Horvátország - Portugália

2016-06-24
A harmadik szombati nyolcaddöntőben Portugália és Horvátország találkozik. Előzetesen jó meccsnek tűnik, és reméljük, hogy az is lesz. A Real Madrid klasszisai ezúttal egymás ellen küzdenek.

Horvátország - Portugália

Tipp: Horvátország vagy döntetlen

Winmasters Odds: 1.39

Tippmix odds: 1.38

Kezdés: 06.25. 21:00

 

Horvátország a torna egyik legnagyobb meglepetését okozta a harmadik csoportkörben, amikor is 2-1-re elverte Spanyolországot. A horvát-spanyol meccsen legtöbben barátságos gurigázásra számítottunk, de a dalmátok másképp gondolták. hiába rúgott a 9. percben Morata, a horvátok nem adták fel. Előbb Kalinic rúgott egy gyönyörű gólt, majd a hajrában Perisic bombázott a rövidbe. a horvátok nyertek, a spanyolok pedig játszhatnak az olaszokkal egy ki-ki meccset.

Luzitánia legjobbjai úgy jutottak tovább a csoportjukból, hogy egy meccset sem nyertek meg. Három iksz, 4 rúgott és 4 kapott gól. Nyílván nem szabad a magyar-portugál ámokfutásból kiindulni, de azért azt láthattuk, hogy ez a portugál védelem kegyetlenül sebezhető. Geráék mertek játszani, és megmutatkozott, hogy ha egy csapat mer játszani a portugálok ellen, akkor zavarba hozhatja Pepééket. Ha ez nekünk sikerült, akkor a klasszisokkal felálló horvátoknak is sikerülni fog. A portugálokat nehezen lehet komolyan venni, mint Eb-győzelemre esélyes válogatott. Ok, hogy egy-két gólunknál volt mákunk bőven, Dzsudzsák dugója után nem véletlenül hepciáskodott Ronaldo, de amit védekezés címszó alatt műveltek Pepéék, az aggasztó lehet a luzitán fanok számára.

 

Egymás ellen

A két ország tétmeccset legutóbb 1996-ban játszott az Eb-n, akkor a portugálok 3-0-ra győztek. Ezt követően 2005-ben és 2013-ban találkoztak felkészülési mérkőzéseken, 2-0 és 1-0 arányban azokat is a luzitánok nyerték. Sok értelme nem lenne ezen meccsekből messzemenő következtetéseket levonni, ettől még tény, Portugália 100%-os Horvátország ellen. A portugáloknál Pepe és Ronaldo, a horvátoknál Modric és Kovacic is a Real Madrid alkalmazottja. Most ellenfelek lesznek.


Regisztrációs bónusz akár 70.000 Ft értékben

 

Lyukas a védelem

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha mi háromszor mattoltuk a luzitánokat, akkor sanszos, hogy a horvátok is gólokat fognak lőni. A védelem sebezhető, pedig egyénileg remek játékosok alkotják a hátsó sort. Pepe, Eliseu, Vierinha és R. Carvalho is remek játékos, bár utóbbi erősen túl van a zeniten. De nem lehet dicsérni a luzitán középpályát sem. Mutinho formájáról sokat elmond, hogy ellenük sem kapott többet 45 percnél, a félidőben lekapta Fernando Santos. (A helyére beküldött Renato Sanches sem játszott jobban) Izland nem sűrűn jutott el gólhelyzetig, de amikor igen, akkor be is talált. Az izlandi gólnál is hibázott a védelem, Vierinha húzódott középre, ami nagy hiba volt, hisz mögötte volt az izlandi támadó, aki a beadást kegyetlenül bepofozta.

Ami még megfigyelhető volt, hogy Rui Patricio a magyarok két góljánál is erősen kapaszkodott, csak centiken múlott, hogy nem tudott hárítani. Ha mondjuk Courtois vagy de Gea kapja azokat a löketeket, legalább az egyiket kikaparja. A magyarok elleni meccs pozitívuma, hogy legalább megérkeztek a gólok. Nani mellett Ronaldo is villant. Utóbbi spíler sorozatban negyedik Eb-jén talál be, ez eddig csak neki sikerült.

 

Játszik-e Modric?

A horvát középpálya alapvetően jobb. Rakitic a Barcában, Modric a Real Madridban játszik, ezek nem véletlen dolgok. Ha Modric tud játszani, és egészséges is, akkor a horvátok mindenképp esélyesebbek. Ráadásul ahogy említettük. a portugálok irányítója,  Moutinho nagyon formán kívül van. Ha Modric helyett Rog játszik, akkor több esélye lesz a luzitánoknak, Rog nem az a kategória, mint Modric. Ki kell még emelni a horvátok közül Perisicet, aki még inkább középpályás, de már két gólt jegyzett. A spanyolokat is ő intézte el...Kalinic, aki Mandzukic posztján csúcséket játszik, szintén betalált legutóbb. Ha Modric vállalja a játékot, ez a horvát együttes mindenképp esélyesebbnek tűnik.

(Az online fogadás előnye pl. hogy akár egy-két perccel a meccs előtt, vagy a legtöbb esetben akár élőben is fogadhatunk. E találkozó esetében érdemes megvárni, játszik-e Modric. Ha igen, akkor ennek a tippnek jónak kell lennie.)

Tipp: 2-1

Címkék: sportfogadás, tipp,