Férfi vízilabda Világliga - Cseljabinszk ad otthont a szuperdöntőnek

2013-03-14
Az Urál-hegységben fekvő orosz város, Cseljabinszk rendezi meg a férfi vízilabda Világliga úgynevezett Szuperdöntőjét június 11. és 16. között.

 

A magyar nemzeti válogatott honlapjának (www.vlv.hu) szerdai híre szerint a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA döntött a nyolccsapatos, pénzdíjas esemény színhelyéről, ahol ott lehet a Benedek Tibor szövetségi kapitány irányította csapat is, ha az olaszok, illetve az oroszok ellen hátralévő két csoportselejtezős mérkőzése egyikét megnyeri.

 

Erre leginkább a Moszkvában legyőzött riválissal szemben kínálkozik igen jó esély a március 30-i kecskeméti visszavágón, de az ötödik helyet hozó tavaly nyári londoni olimpia után alaposan átalakított-megfiatalított magyar gárda kellemes meglepetést szerezhet már a szintén e hónapban, 27-én esedékes meccsén is, amikor a világbajnok, olimpiai ezüstérmes itáliaiakkal száll vízbe Bariban. A tavaly november 3-i, székesfehérvári magyar-olasz meccsen 6-5-ös hazai siker született.

 

A C betűjelű európai selejtezőcsoport állása 4 forduló után: 

1. Magyarország 12 pont

2. Olaszország 7

3. Oroszország 3

4. Románia 2 

 

(A Világligában a "sima" győzelem 3 pontot ér, a büntetőkkel megnyert meccsért 2, az ily módon elveszítettért 1 pont jár.)

 
Forrás: MTI
 
Címkék: vízilabda,