Felmentették Nyilasi Tibort, Róth Antal és Both József is távozik

2014-01-21
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége hétfőn felmentette Nyilasi Tibor sportigazgatót, továbbá kezdeményezte Both József szakmai-képzési igazgató, valamint a férfi utánpótlás szakág összes szövetségi edzőjének felmentését.

 

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint "a felmentett személyek mindegyike elhagyja az MLSZ-t, kivéve a hetvenszeres válogatott Nyilasi Tibort, akinek munkájára a továbbiakban más területen, a labdarúgás népszerűsítésében számít a szövetség".

 

"Bár az elmúlt három évben a korosztályos válogatottak játékszínvonala és eredményessége egy-egy mérkőzésen vagy tornán időnként elfogadható és reménykeltő volt, de kiváló eredménnyel járó lényeges vagy tartós változás a megelőző időszakhoz képest nem történt" - áll az MLSZ indoklásában.

 

Két szakember, a júliusi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatottnál dolgozó Mészöly Géza és Pisont István maradhat a posztján "tekintettel a felkészülésre rendelkezésre álló idő rövidségére".

 

Vágó Attila, a női nemzeti együttes szövetségi kapitánya lemondott posztjáról. Az MLSZ a válogatott gerincét adó klubok és a szakvezető viszonyának megromlására hivatkozva tudomásul vette Vágó távozását.

 

"Az MLSZ a megüresedő tisztségekre várhatóan a következő, februári elnökségi ülésen, és az azt követő napokban jelöli ki az új szakembereket, akikkel szemben magas elvárásokat fogalmaz meg a magyar labdarúgás fejlődése érdekében" - olvasható az MLSZ állásfoglalásában.

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,