Fél év után jelentkeztek a 6 milliárdos lottónyereményért

2014-07-23
A kanadai házaspár ugyan már két nappal a 2013. december 20-i sorsolást követően tudta, hogy 50 millió dollárt nyert, de elhatározták, hogy hagynak időt maguknak arra, hogy feldolgozzák a hírt…

 

A 47 éves Andrea Groner december 22-én ellenőrizte lottószelvényét egy bevásárlóközpont automatájánál, de az eladót kellett megkérnie, hogy olvassa fel, hogy mit ír ki a gép, mert nem volt nála a szemüvege. Andrea később elmesélte, hogy a Shefield Express alkalmazottja sokkal izgatottabb volt, mint ő maga. „Nem hittem el.” – vallotta be a nő. Borította aznapra betervezett programját, és hazament, hogy elújságolja a hírt a férjének.

 

A korábban nehézgépkezelőként dolgozó, 54 éves Bill Groner már nyugdíjas, felesége pedig jelenleg az elektronikai vállalatnál dolgozik projekt koordinátorként, de decemberben ő is nyugdíjba megy. ”Egész életünkben dolgoztunk” - mondta Andrea férje kezét fogva a kedd délutáni sajtótájékoztatón. 

 

 

A házaspár úgy döntött, hogy folytatja megszokott életét, míg el nem döntik, hogy mit csináljanak a hatalmas összeggel. „Egyszerűen úgy határoztunk, hogy nem osztjuk meg a hírt az emberekkel. Azok, akik akartuk, hogy tudják, már tudják.”

 

A kanadai lottótársaság múlt hónapban jelentette be, hogy még senki sem jelentkezett a nyereményért, és felhívta az emberek figyelmét, hogy ellenőrizzék szelvényeiket, mert a jackpotért 1 éven belül kell jelentkezni. Gronelék is látták a hírt a helyi tévében, még oda is kiabálták a tévének, hogy „Itt vagyunk!”

 

A házaspár még mindig nem teljesen biztos abban, hogy mihez kezd a nyereménnyel – vagy legalábbis nem akarják a nagy nyilvánosság elé tárni. „Még nászúton sem voltunk.” mondta a 25 éve házas Andrea. Leginkább az eddigi, normális életüket akarják megtartani. „Ez több annál, amiről az ember álmodhat” – jelentették ki. 

 

Ez a jackpot egyébként a legnagyobb edmontoni, és a második legnagyobb albertai lottónyeremény. A rekordot egy 2005. októberi, 54,3 millió dolláros jackpot tartja, melyet Camrose-ban nyertek meg.