Fekete Péntek óta 38 százalékkal csökkent az online pókerforgalom

2013-04-18
A PokerScout adatai szerint a készpénzes online póker forgalma világszerte 38 százalékkal csökkent a két évvel ezelőtti Fekete Péntek óta.

 

2011. április 15-én, Fekete Pénteken az Egyesült Államokban 11 embert letartóztattak a szerencsejáték törvény megsértéséért és pénzmosásért, valamint kitessékelték a piacról a három legnagyobb, amerikaiakat kiszolgáló online pókertermet, a PokerStarst, a Full Tiltet és az Absolute Pokert. Az eset egyetlen túlélője a PokerStars lett, a Full Tilt-et értékesítették (és a PokerStars tulajdonába került), az Absolute Poker pedig felszámolás alatt áll.

 

A PokerScout által monitorozott 61 online pókeroldal és hálózat heti átlagos játékosszáma jelenleg 54.433 fő, és ez azt jelenti, hogy az utóbbi évben az online készpénzes póker forgalma 9 százalékkal csökkent.

2006 vége óta - miután az amerikai szerencsejáték törvény módosítását követően a PartyPoker kimenekült az USA piacáról - a PokerStars a világ legforgalmasabb online pókertereme. Jelenleg is a PokerStars vezeti a heti átlagos játékosszám lisáját 22.200 fővel – ez 40 százalékos piaci részesedést jelent. A második legnagyobb hálózat az iPokeré, ahol hetente átlagosan 3.000 készpénzes játékos fordul meg, és ezzel a piac 5 százalékát tudhatja magáénak.

 

A PokerStars egyébként jelenleg három teremmel is szerepel a PokerScout legjobb tízes listáján: .com-os terme világszerte az 1. helyezett, a PokerStars.it az 5., a PokerStars.es pedig a 8.

A PokerStars a játékpénzes listán a második helyet tudhatja magának 22 ezer fővel, mely körülbelül fele a piacvezető Zyngáénak. 

 
Címkék: online játék, póker,