Fehéroroszország - Svájc: Xhakáék Újvidéken kezdenek

2022-01-10
Bízzunk benne, hogy a fehéroroszok nem a 'résztvétel a fontos' elv alapján vágna neki ennek a sorozatnak, hanem győzni szeretnének. Ha így lesz, akkor jó meccset látunk!

Fehéroroszország - Svájc

UEFA Euro 2024 kvalifikáció

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1.54

Kezdés: 2023.03.24. 18:00

 

Az UEFA engedélyt adott Fehéroroszországnak, hogy a válogatott elinduljon a 2024-es EB selejtező-sorozatban. A fehérorosz csapat el is indult, de egy igencsak acélos csoportban kapott helyet. Románia, Svájc, Koszovó, Izrael és Andorra lesznek az ellenfelei. Kemény csapatok, kemény meccsek várnak a válogatottakra, mert még az outsider Andorra is képes bele-belemarni az ellenfelekbe, de Andorra ellen amúgy sem kellemes játszani, mert egész durva focit játszik.

A fehéroroszok ezt a találkozót idegenben kénytelenek lejátszani, illetve inkább a semleges pálya a jó szó. Újvidék, azaz Novi Sad ad otthont a találkozónak, melyet a spanyol A. J. Hernandez Hernandez fog vezetni.

Ami a fehérorosz focit illeti, a covid idején 2020-ban volt a csúcson, akkor boldog-boldogtalan a fehérorosz meccsekre fogadott, hisz nem volt más. Emlékezhetünk rá, hogy amíg szinte mindenhol tiltás volt, szüneteltek a bajnokságok, a fehéroroszok vígan fociztak, ráadásul nézők előtt!

Aztán jött az Ukrajna elleni konfliktus, aminek eredménye, hogy az oroszok mellett a fehérorosz csapatok is ki lettek zárva az UEFA sorozataiból. Így amennyire 'expertek' voltunk a covid idején, annyira nagy a homály most. Vélhetően nem csak mi, de tényleg csak az igazi megszállottak vannak képben a jelenlegi fehérorosz foci erejével. Vélhetően nem erősödött az elmúlt időszakban, már a korábbi években sem volt a csúcson.

Svájc más kaliber, tele van a válogatott ismert, jó játékossal, top bajnokságban edződő focisták sora. Ezzel szemben, ha megnézzük a fehérorosz csapat várható kezdőjét (lent), sok ismerős névvel nem találkozunk. 

Ettől függetlenül leírni a belorusz csapatot nem lehet. Egész biztos, hogy küzdenek majd, legjobb tudásuk szerint játszanak, ám az, hogy nem otthon lépnek pályára, az hátrány. Ettől függetlenül feladni nem fogják! Svájc is elég kemény focit játszik, Xhakával a középpályán, neki szinte borítékolható egy lap. Ez a spanyol játékvezető egyébként sem ellensége a sárgáknak és a pirosaknak. Válogatottaknak vezetett találkozóin azért nem szórja úgy, mint a spanyol pontvadászatban, de minimum négyet azért jó eséllyel felmutat szombaton is. A fehéroroszok egész biztos meg akarják mutatni magukat Európának, a világnak, nagy meglepetés lenne, ha töketlen focit tennének a pályára. Már csak a két csapat sebessége miatt is egy-két lap utánrúgásért, visszarántásért biztosan lesz, mert ez a felvázolt kezdő szélen és elöl piszok gyors!

Várható kezdőcsapatok: 

Fehéroroszország: Plotnikov; Volkov, Polyakov, Yuzepchuk, Khadarkevich, Malkevich; Bocherov, Yablonsky, Ebong, Klimovich; Khvashchynski

Svájc: Sommer; Widmer, Akanji, Elvedi, Rodriguez; Xhaka, Freuler, Zakaria, Sow; Okafor, Embolo

Címkék: sportfogadás, tipp,