Fehéroroszország-Magyarország: Házhoz megyünk a pofonért?!

2018-06-05
Leekens irányításával a magyar labdarúgó-válogatott két meccset játszott, mindkettőt elveszítette. Az eredmények mellett csak a mutatott játék volt elszomorítóbb.

Fehéroroszország - Magyarország

Online sportfogadás tipp: Fehéroroszország DNB

Unibet odds: 1.72

Kezdés: szerda, 19:00

 

Fentről lehet magasat esni, és a legutóbbi Eb-n elég magasan voltunk. Aztán Király, Juhász és Gera visszavonult, és jött egy nihil, egy űr, amit egyelőre képtelenség betölteni. Andorra, Luxemburg, Kazahsztán... nincs már válogatott-meccs, ahol favoritok lennénk.

Leekens első meccsén a válogatott egy félidő alatt kapott hármat attól a Kazahsztántól, amely csapat kis túlzással egy év alatt szokott hármat lőni. Ráadásul szép, kidolgozott akciókat vezettek, nem olyan gólok voltak, mint a mieink anno Portugália ellen... Persze számunkra azok is szépek voltak. De csak voltak.

A jelen aggasztó, a jövő szintén. Kazahsztán után Skócia jött, látott és győzött. Igaz, csak 1-0 arányban, de mégis csak győzött. Mi veszítettünk, de legalább voltak helyzeteink, amit mondjuk góllá kellett volna érlelni.

A keretünk olyan, amilyen. Vannak visszatérők, debütánsok, és olyanok, akik a jelen válogatottjának magját alkotják, Dzsudzsi, Szalai és még lehetne sorolni. Hogy mennyire tud csapatként működni majd a válogatott, azt előre megmondani lehetetlen. Az viszont sanszos, hogy a játék nem lesz gördülékeny.

Június van, vége a bajnoki szezonnak. A jobbak a vb-re készülnek, a gyengébbek pihenőre. És vannak azok, akik ilyen felkészülési meccseken bohóckodnak, mint a mieink. Őszintén szólva biztos van ezeknek a találkozóknak is haszna, de számunkra csak akkor, ha nyerünk vele. Mert mi még nyerhetünk akkor is, ha a válogatott veszít. Márpedig motanában inkább veszít.

Ami pedig még tényező lehet, hogy a belorusz válogatott azért egy másik stádiumban van. Amíg mi két felk. mérkőzést csúnyán elbuktunk, addig a fehéroroszok kapott gól nélkül nyertek kettőt. Nyertek Azerbajdzsán és Szlovénia ellen is, ráadásul idegenben. Masszív kis csapat ez, van tartása.

Szintén számít, hogy amíg nálunk véget ért a bajnokság, addig a fehéroroszoknál javában tart. A belorusz élvonalban pallérozódó spílerek játékban vannak, míg a mieink már rég a nyaralást tervezik, és fejben tutira nem lesznek annyira toppon. Fejben sem.

Alig várják már, hogy a véget érő bajnoki szezon után 1-2 hetet, szerencsésebbek hármat pihenjenek, de nem, mert felkészülési meccset kell játszani... A válogatott mez már rég nem azt jeleni, mint évtizedekkel ez előtt. Ne legyünk álszentek.

Ennek a csapatnak most megint kellene egy Dárdai, vagy egy olyan karizmatikus edző, aki motiválni tud. Aki képes egységet kovácsolni, aki ki meri mondani a tényeket. Leekens biztos remek ember, de nem remek edző. Már a kinevezése is viccnek tűnt, hisz nagyjából mindenhol megbukott, és a Skócia valamint a Kazahsztán ellen látottak arra predesztinálnak, hogy ha háromesélybe nem is, azért DNB-vel inkább a fehéroroszok győzelmére tippeljünk. (Ami egyébként egész korrekt, 1.72-es szorzóval fizet még azok után is, hogy mennyire ciki zakókba szaladt bele a magyar labdarúgó-válogatott mostanában. Azért a Leekens-éra előtt volt egy-két nehezen felejthető meccsünk mondjuk Luxemburg és Andorra ellen is.

Címkék: sportfogadás, tipp,