FC Barcelona - Lyon: Nincs mit veszítenie a Lyonnak

2019-03-13
A Lyon akkor cselekszik jól, ha megpróbál az Ajax által járt úton haladni, és megpróbálja meglepni a Barcát. Ez az egyetlen esélye a továbbjutásra.

FC Barcelona - Lyon

A Lyon kaput eltaláló lövései: 2,5 felett

Unibet odds: 1,87

Kezdés: szerda, 21:00

 

A címben lévő állítás azért nem teljesen igaz, mert anyagilag nagyon nem mindegy, hogy a Lyonnak sikerül továbbjutni, vagy kiesik. Viszont ha azt nézzük, hogy mennyire esélytelen a francia csapat, ha továbbjut, azzal tényleg csak nyerhet. De még ha nem is jut tovább, de megnehezíti a Barca dolgát, már akkor is sok focibarátot maga mellé állít.

A francia együttes igazából nyugodtan húzhat lapot 19-re, már az odavágón is a Barcelona dominált, szóval itt tényleg meglepetés lenne, ha a Lyon valamit elő tudna rántani a kalapból. De miért ne?

Például a meccs elejét nyugodtan megnyomhatná a Lyon. A Barca biztos úgy gondolkodik, hogy a Lyon visszaáll, és kontrákra épít, de mi van, ha mégse. Az első 5-10 percet megnyomja, letámad, Pique-ék zavarba jönnek, hibáznak, hisz nem erre számítottak. Még gólt is lőhet a Lyon, amitől méginkább megzavarodna a katalán csapat.

A Blaugrana joggal gondolja, hogy a Lyon visszaáll, az odavágón is a katalánok irányítottak, 25-5 volt a lövések száma, 63%-ban Messiéknél volt a labda. Az, azaz a labda vélhetően most sem a Lyonnál lesz többet, de a kaput eltaláló lövések száma azért a hazai 2-ről 3-ra ugorhat. Otthon a Lyon védte a 0-0-t, nem kockázatot. A 0-0-ás remi sokkal jobb, mint a 2-2-es vagy 3-3-as, hisz a Barca idegenben nem lőtt gólt, de a Lyon lőhet!

Reméljük a tipp szempontjából, hogy az Olympique tanult az Atletico hibájából, nem lehet csak a védekezésre koncentrálni. Ugye ott volt az Ajax, amely játszani ment Madridba, aztán meg is nyerte a meccset, méghozzá gálaelőadással. Nem azt mondjuk, hogy a Lyon kiejtheti a Barcát, de játszhat egy  őszinte meccset. Az Atletico az esélyt sem adta meg magának, hogy gólt lőjön, rá is fázott. Depayéknak egyébként nem feltétlenül rossz, amikor idegenben, underdogként játszanak. Ne feledjük nemcsak meglepték, de megverték a Man. Cityt ősszel 2-1-re, 3-3-mat játszottak a Hoffenheim ellen, és a Sahtar ellen is lőttek gólt, 1-1 lett a végeredmény.

Az Olympique ebben a BL-idényben, amikor idegenben játszott, rendre eljutott minimum 3 kaput eltaláló lövésig. A Man. City elleni győztes meccsen 4-et, a Hoffenheim elleni találkozón 6-ot, a Sahtar ellenin pedig szintén 6-ot lőtt, amikor a lövés konkrétan kaput talált. A Barca sem sebezhetetlen, ha a Lyon jó mentalitással lép pályára, meg is viccelheti a katalánokat.

Címkék: sportfogadás, tipp,