FC Barcelona - Atletico Madrid

2014-05-17
Ma 18 órái kezdettel Barca-Atletico. A meccs, amely a bajnoki címről dönt. Nézzük bővebben.

FC Barcelona - Atletico Madrid

Tipp: 1.5 gól felett

Odds: 1.28

Iroda: bet365

Kezdés: ma 18:00

Ma az FC Barcelona a huszonharmadik, az Atletico Madrid tízedik bajnoki címéért küzd. A Barca többször volt bajnok az elmúlt időszakban, felváltva nyeregették a bajnokságokat a Madriddal. Az Atletico viszont legutóbb 1996-ben lett bajnok, szóval épp itt lenne az ideje ismét Spanyolország trónját elfoglalni. Kevesen hitték, hogy az Atletinek az utolsó fordulóban még lesz esélye a bajnoki címre, de a foci már csak ilyen. Az Atletico megteremtette magának az esélyt arra, hogy bajnok legyen, majd a BL-t is behúzza.

Simeone pár év alatt igazi győztes csapatot faragott abból a Manzanó-féle bundázós Atleticóból. Összerakta a védelmet, Felipe Luis-Miranda-Godin-Juanfran négyese jelenleg a világ legjobbja valószínűleg, ha a védelmeket hasonlítgatjuk össze. Más kérdés, hogy sem Miranda, sem Felipe Luis nem lesz ott a Selecaóban a brazíliai VB-n. Persze ez is a brazil csapat erősségét jelzi, hogy ilyen védők nem férnek be Scolari 23-as keretébe.

Mirandáéknak maradt ez a meccs, és majd a BL-döntő. Van esély, hogy mindkettőt nyerik, de arra is, hogy egyiket sem. Az Atletico számára jó a döntetlen is, de öngyilkosság lenne a Camp Nouban ikszre játszani. Az nagyon valószínű, hogy ha a 'tico döntetlenért utazik a Camp Nouba, gólt kell szereznie. Azért ez a Barca nem lesz mindig annyira szerencsétlen, mint volt a Valladolid, a Granada, vagy legutóbb az Elche ellen. Kétszer nem marad egymás után rúgott gól nélkül a katalán csapat.

Persze téved, aki azt hiszi, hogy az Atleti nem képes gólokat szerezni. Igenis képes, és ma délután főleg a jól fejelő játékosok okozhatnak gondot a Barca kapuja előtt. Costa, Raul Garcia, Miranda, Godin, Juanfran és Felipe Luis is remekül fejel, míg a Barcánál szinte senki. Bartra, esetleg Busquets, aztán ennyi.

Puyol visszavonult, Pique valószínűleg nem játszik. Lesz baj bőven, ha az Atleti szöglethez, vagy szabadrúgáshoz jut. Pont ez az, amiért a vendég-együttes nem fogja feladni a támadások lehetőségét. A Barcának pedig kockáztatnia kell, ha nem is a meccs elején, de ahogy haladunk előre, egyre nagyobb kockázatot kell felvállalni. Aztán ha lőnek gólt, akkor az Atletinek kell jönnie előre a góllövés érdekében, aminek folytán vagy egyenlítenek, vagy újabb gólt kapnak.

A lényeg az, hogy ezen a meccsen valamelyik csapat mindig gólkényszerben lesz. Ezért a tippünk az, hogy látunk majd gólokat, és olyan meccs lesz ez, amiről talán egészen a vb kezdetéig beszélgetni fogunk.

(A Barcában a héten Messi és Pique is szerződést hosszabbított. Pique játéka ugyanakkor nem valószínű, és Neymar sem játszik, hiába edzett már a héten.)

Várható kezdőcsapatok:

FCB: Pinto-Alves-Bartra-Mascerano-Alba-Xavi-Busquets-Iniesta-Cesc-Messi-Alexis

Atletico: Courtois-Juanfran-Miranda-Godin-Felipe Luis-Gabi-Koke-R. Garcia-Turan-Villa-Costa

Sok sikert a tipphez, a meccshez pedig jó szórakozást

Címkék: sportfogadás, tipp,