Ezekbe az országokba ne menjen, ha szerencsejátékozni akar

2013-08-30
Ha valaki szerencsejátékosként keres utazási célpontot, jó, ha ezeket a helyeket messze elkerüli, vagy ha már ott van, más szórakozás után néz.

 

Míg sokan a kaszinót és az online szerencsejátékot a szórakoztatóipar részének tartják, a világban sok helyen kimondottan tiltják a szerencsejátékok minden formáját.

 

Bhután

Bhutánban a lottó az egyedüli legális szerencsejáték. A szerencsejáték törvényeket szigorúan betartatják, már egyetlen vétséget is minimum egyhónapos szabadságvesztéssel büntetnek. Szerencsejátékkal kapcsolatos bűncselekmény elkövetéséért pedig akár egy évre is börtönben találhatja magát az ember. 

Az indiai Playwin lottó egy ideig kapható volt Bhutánban, de aztán a nyertesekre kiszabott magas adó miatt beszüntették az értékesítését. 

 

Afganisztán

Mikor a tálib kormány átvette a hatalmat, a szerencsejátékokat - és a szórakozás legtöbb formáját  - törvényen kívül helyezték. Ugyan az a tálib kormány azóta már megdőlt, a szerencsejáték továbbra is illegális az országban. 

Bár az is illegális, a sárkányreptetési- és állatviadalokra való fogadásra épült óriási fekete szerencsejáték-piac továbbra is létezik. A tálibok bukása után a rendőrség ritkán érvényesíti a szerencsejáték törvényt, de továbbra sem ajánlott, hogy valakit szerencsejátékon kapjanak.

 

Kajmán-szigetek

Tekintettel, hogy a Kajmán-szigetek népszerű adó- és turistaparadicsom, az  ember azt gondolhatná, hogy a szerencsejátékipar is virágzik. Azonban pont az ellenkezője igaz, hiszen a jelenlegi törvények a szerencsejátékok minden formáját tiltják a szigeteken.

A szankciók ugyanakkor enyhék, hiszen a maximális pénzbírság 10 dollár, de egyes bűncselekményekért akár két hónapos szabadságvesztést is kiszabhatnak. Az illegális szerencsejátékot szervezők 400 dollárra büntethetőek.

 

Indonézia

Indonéziában a szerencsejátékok valamennyi formája illegális, leginkább azért, mert muszlim területről van szó. Egy időben létezett indonéz lottó, de az aktivisták tüntetései miatt beszüntették. Indonézia az a hely, ahol senki nem akarhatja, hogy szerencsejátékon kapják, mivel a büntetés meglehetősen súlyos. Az elítélt játékosokat akár 10 év börtönbüntetéssel is sújthatják, és a nyilvános verés sem ritka.

 

Algéria

Algéria is egy olyan ország, ahol mindenfajta szerencsejáték tilos. Afganisztánhoz hasonlóan itt is a vallás az oka a tiltásnak. Az ország népességének 98 százaléka szunnita muzulmán, így valószínű hogy egyhamar nem fogják legalizálni a szerencsejátékokat.

 

Vatikán

Nem meglepő módon, a Vatikánban tilos a szerencsejáték - elvégre mégiscsak ez a katolikus hit otthona. Ezen kívül olyan kevés a lakosa, hogy egyszerűen semmilyen szerencsejáték létesítményt sem tudna eltartani. Mindössze 900-an laknak itt, mindnyájan szigorú katolikusok, tehát nagy valószínűséggel le lehet fogadni, hogy itt senki sem fog találkozni illegális szerencsejátékokkal.

 

Pakisztán

Egy újabb muszlim ország, mely teljes mértékben tiltja a szerencsejátékokat. A Korán a szerencsejátékok minden típusát a gonosztól valónak tekinti, és ilyenformán a muszlimok nem vehetnek részt benne. Persze virágzik a fekete szerencsejáték, de nem ajánlott, hogy a turisták részt vegyenek benne, mert a büntetés meglehetősen súlyos is lehet. Ha az illető megússza pénzbírsággal, még jól jár, hiszen ennek felső határa körülbelül 10 dollár, azonban akár egy éves börtönbüntetést is kiszabhatnak.