41 milliárd forint! Európában lehet most a legnagyobbat nyerni a lottón!

2016-01-27
Ilyen is ritkán van: nem egy amerikai lottó, hanem kontinensünk legnagyobb lottójátéka, az EuroMillions áll a héten a lottóvilág figyelmének középpontjában!

 

Nem összetévesztendő az EuroJackpot-tal

 

A már Magyarországon is megvásárolható EuroJackpot nagytestvére, a 2004-ben indult EuroMillions nem véletlenül a legnépszerűbb összeurópai lottójáték. Ennek a játéknak köszönhetőek ugyanis a legnagyobb európai lottónyeremények - jackpotja 15 millió euróról indul, és a szabályok szerint egészen 190 millió euróig halmozódhat. (Összehasonlításképpen: az EuroJackpot eddigi legnagyobb főnyereménye 90 millió euró, a magyar Ötöslottóé pedig „alig” 16 millió euró volt.)

 

Jelenleg, miután december közepe óta nem volt egyetlen telitalálatos szelvény sem, 131 millió euró, azaz közel 41 milliárd forint az EuroMillions lottó főnyereménye, és ezzel ez a játék kínálja most a világ legnagyobb jackpotját.

 

Az EuroMillions-t a francia, spanyol és angol lottótársaságok indították 2004. február 13-án, majd 2004 októberében csatlakozott a játékhoz az osztrák, belga, ír, luxemburgi, portugál, svájci lottótársaság is. 

 

A játék 5+2-es rendszerű: 50 számból kell 5 főszámot kiválasztani, és 11 számból még 2 plusz számot is. A jackpot mind az 5+2 szám eltalálása esetén üti a markunkat, de ha az 50 számból kettőt eltalálunk, már nyertünk. A sorsolásokat kedd és péntek esténként magyar idő szerint este 21:30-kor tartják.

 

Hol lehet megvenni?

 

Mivel a magyar lottótársaság nem tagja az EuroMillions szervezőinek, így nem tudjuk a megszokott módon, egy sarki lottózóba betérve megvenni szelvényünket. A nyugati határszélen élőknek viszonylag könnyű dolguk van: csak "átruccannak" a határon, és a szokásos módon kitölthetik szelvényüket egy osztrák lottózóban vagy trafikban.

 

Akiknek ez a lehetőség nem adatik meg, választhatnak egy nemzetközi online lottózót. Ma már szerencsére vannak olyan oldalak, amelyeknek a segítségével a világ szinte összes lottójára lehet szelvényt rendelni: az ausztrál lottótól kezdve az USA legnagyobb lottójátékaiig. Ilyen például a TheLotter, a Szuperlotto vagy a Lottosend, ahol némi plusz pénzért bármelyik lottón bejelölhetjük kedvenc számainkat, majd a szolgáltató megveszi helyettünk a kiválasztott játék hivatalos lottószelvényét. 

 

EuroMillions szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán

EuroMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

EuroMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

 

Rekord nyeremények

 

Az EuroMillions eddigi legnagyobb nyereményét egy skót házaspár, Colin és Chris Weir zsebelte be: 2013 júliusában 161 millió fontot, azaz közel 58 milliárd forintot nyertek. 

Az európai játékosok ennek a lottónak köszönhetik a legnagyobb nyereményeket, számos 40-50 milliárd forint körüli nyeremény született már az évek során. 

 

Miért érdemes az EuroMillions-on játszani

A theLotter összeszedte, hogy miért érdemes - az amerikai lottókhoz képest relatíve "alacsony" jackpot ellenére - az EuroMillionst választani. Legfőbb érv, hogy a brit EuroMillions nyeremények adómentesek és mindig egyösszegben fizetik ki, de az sem elhanyagolható szempont, hogy az EuroMillions nyertesei kevesebbszer válnak és boldogabbak, mint az amerikai lottónyertesek. A brit és francia EuroMillions szelvényekhez ráadásul tombola is társul, amin minden sorsolás alkalmával 1 millió angol fontot, illetve 1 millió eurót sorsolnak ki. 

 

EuroMillions szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán

EuroMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

EuroMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán