Erre költötték nyereményüket a lottónyertesek

2019-07-26
A BBC utánajárt, hogy mi lett a sorsa pár korábbi lottónyertesnek. Szép és csúnya történetek is napvilágra kerültek…

 

“A nyeremény csaknem tönkretette az életemet” 

Ezt nyilatkozta Jane Restorick, akit 17 éves korában, lánykori nevén, Jane Park-ként ismert meg a világ, a legfiatalabb brit Euromillions nyertesként.

A lánynak akkoriban ideiglenes adminisztrátori munkája volt, és az édesanyjával élt egy lakásban Edinburghben. 1 millió font értékű lottónyereményét a Facebook-on kürtölte világgá, meglepődött arcot vágó emojik kíséretében. A pénzből először egy csivavát vett, akit aztán Princess-nek nevezett el, valamint egy méregdrága Louis Vuitton táskát.

A BBC Victoria Derbyshire műsorában 2017-ben elmondta, hogy úgy érzi, „tönkretette” az életét a lottónyeremény. „A legrosszabb napjaim általában a pénz miatt, vagy valami pénzzel kapcsolatos ügy miatt vannak.” – mondta. „Néha azt kívánom, bárcsak sose nyertem volna.”

Ez az 1 millió font “képtelenül nagy összeg volt ilyen fiatalon, mindenféle iránymutatás nélkül.” –nyilatkozta. És persze mindenki azt várta el tőle, hogy segítsen a barátainak és családjának, ha pénzügyi problémáik vannak, és ezt ő nagyon stresszesnek találta.

A Camelot lottótársaság azt nyilatkozta, hogy “széleskörű támogatást” nyújtott a lánynak, például független tanácsadót jelölt ki mellé, aki segített rendezni a bankügyeit és kezelni a nyereménnyel járó nyilvánosságot.

 

Továbbra is “imádja a munkáját” 

Az ápolónőként dolgozó Sue Richards 2016-ban épp hazafelé tartott egy éjszakai műszak után, mikor vett egy kaparós sorsjegyet, mellyel 3 millió fontot, azaz 1,1 milliárd forintot nyert. Ő és párja vettek egy új házat Essex-ben, négy új autót valamint egy lakókocsit, és több külföldi nyaralásra is elmentek. 

Tavaly Ms Richards azzal ünnepelte nyereménye évfordulóját, hogy belenyírt a gyepbe egy üveg pezsgőt. Három napig tartott, mire kész lett a kép. 

Ms Richards azonban továbbra is 90 órát dolgozik hetente ápolónőként, és azt mondja, imádja a munkáját. 

 

 

“Nem vagyok olyan őrült, mint ahogy az emberek gondolják” 

2017 decemberében Melissa Ede besétált egy benzinkútra, és vett egy kaparós sorsjegyet. „Három nap alatt 1 fontról 4 millióra hízott a bankszámlám.” – mesélte a BBC egyik műsorában 2017-ben.

Melissa azelőtt taxisofőrként dolgozott éjszakánként, és egy bérelt lakásban élt. „Nagyon, nagyon nehéz volt az élet. Napról napra éltem. Volt olyan nap, hogy ennivalót sem tudtam venni.” – mondta.

A nyereményből elmondása szerint 3 millió fontot befektetett, vett egy házat, és „kényeztette a közeli barátait és családtagjait. Nem vagyok olyan őrült, mint ahogy az emberek gondolják.”

A transznemű nőként élő Ms Ede azt mondja, még mindig tapasztal diszkriminációt. „Mindenki azt gondolja, hogy ha pénzed van, az mindent megold. Én vagyok rá az élő példa, hogy nem így van.” – mondja. 

 

 

Az Antarktisz volt a hab a tortán

Richard és Cathy Brown, akik korábban újságíróként dolgoztak, körbeutazták a földet, mióta 2013-ban 6 millió fontot (2,2 milliárd forintot) nyertek.  Az antarktiszi út volt a „hab a tortán” a vitorlázást imádó pár számára. A most már nyugdíjas házaspár reméli, hogy egy teljes szezonban részt vehet egy yacht versenyen az Északi-tengeren.

„Ez a pénz több annál, mint amit egész életünkben el tudnánk költeni - örömmel osztjuk meg szerencsénket a családtagjainkkal, és nemes célokra is áldozunk.” nyilatkozta Mrs Brown a nyeremény átvételekor.

 

 

 

Lottózással most luxus utat nyerhet Monte Carlóba