Erdei Monte-Carlóban bunyózik

2013-02-04
A veretlen magyar félnehézsúlyú ökölvívó március 30-án egy négyestornán lép kötelek közé.

 

A korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú világbajnok hétfői közleménye szerint mától már Hamburgban, Fritz Sdunek edző irányításával folytatja felkészülését a "Monte-Carlo millió dolláros szupernégyes" elnevezésű négyestorna első fordulójára, majd két hét után mesterével Magyarországon dolgozik tovább.

 

"Nem titok, régóta bombáztak ezzel az ajánlattal, így időben elkezdtem az edzéseket, már több hete gőzerővel készülök a márciusi meccsemre" - mondta Erdei, hozzátéve, hogy mivel hosszú ideje nem lépett kötelek közé, biztosan nem lesz majd olyan formában mint a legutóbbi, 2011 júniusában vívott, Byron Mitchell elleni meccsén, de bízik benne, hogy jó állapotba kerül március végére.

 

A mostani felkészülés eddig annyiban eltért a korábban megszokottaktól, hogy Erdei "magányos harcosként" végezte az erőnléti alapozást, mert az elmúlt időszak magánéleti gondjai miatt úgy érezte, nehezen viselne el bárkit maga mellett.

 

A 38 éves magyar öklöző profiként eddig 33 mérkőzést vívott, s valamennyit megnyerte, 18-at kiütéssel vagy technikai KO-val. Legutóbb 2011 júniusában lépett szorítóba, akkor a hatodik menetben kiütötte Byron Mitchellt. 1982-es születésű orosz riválisa a hivatásosok táborában 14-szer bokszolt eddig, s egy-egy döntetlen és vereség mellett 12 meccsén győzött, nyolc alkalommal KO-val.

 

A monte-carlói négyes tornán a másik "elődöntőben" a dominikai Edwin Rodriguez találkozik a hozzá hasonlóan veretlen argentin Ezequiel Osvaldo Madernával. A két győztes július 13-án küzd meg egymással, az egymillió dolláros díjon pedig 60-40 százalékos arányban osztoznak

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,