Engedélyezi a szerencsejáték appokat a Google

2017-07-19
A jövő hónaptól a Google lehetővé teszi, hogy valódi pénzes szerencsejáték appok is letölthetőek legyenek szoftver áruházából.

 

A Google Android operációs rendszere messze a legelterjedtebb mobil platform, a tavalyi utolsó negyedévben a Google szoftverével szerelt okostelefonokból több mint 352 millió darabot adtak el, 8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A platform ezzel már 81,7 százalékos szeletet hasít ki a piacból. 

 

Riválisával, az Apple iOS-szel ellentétben a Google Play áruházban eddig nem lehettek jelen a valódi pénzes szerencsejáték alkalmazások. Az Android felhasználók mostanáig csak közvetlenül a szerencsejáték szolgáltatók oldaláról tudták letölteni ezeket az appokat, így egyrészt jóval kevesebb új felhasználóhoz tudtak eljutni, másrészt a fejlesztők sem tudtak hozzájuk egykönnyen frissítéseket elérhetővé tenni.

 

A Google 2013-ban tiltotta ki áruházából a valódi pénzes szerencsejáték alkalmazásokat, mivel nem tudta kellő biztonsággal ellenőrizni az eszközöket használók életkorát, és mert komoly jogi nehézségekbe ütközött egy olyan globális piac kiszolgálása, melynek különböző területein különböző jogszabályok érvényesek a szerencsejátékokra. 

 

Úgy tűnik azonban, hogy a techóriás végül leküzdötte ezeket az akadályokat, hiszen a napokban a Degree 53 elnevezésű, brit székhelyű digitalis ügynökség – melynek ügyfélkörébe olyan cégek tartoznak, mint a Betfred, a 888 Holdings és az OddsChecker – arról számolt be, hogy a Google emailben értesítette a szerencsejáték szolgáltatókat arról, hogy készüljenek fel a Google Play szerencsejátékokkal kapcsolatos irányelvének megváltozására.

 

“Augusztus elejétől a Google elfogadja a szerencsejáték alkalmazások terjesztésének kérelmét a Play áruházban az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Írországban. A későbbiekben ez a kör új régiókkal és országokkal bővülhet.” – jelentette be a Degree53 ügyvezető igazgatója, Andrew Daniels.

 

“A jelentkezéskor a fejlesztőknek be kell mutatniuk az appok dokumentációját, és a célzott ország liszenszét is. Ez a folyamat valószínűleg hasonló lesz ahhoz, mint ami az Apple boltjában van, tehát egy kicsit tovább tart majd az elfogadás, mint más appok esetében. Ez természetesen óriási lehetőség a szerencsejáték szolgáltatók számára, hogy növeljék Android portfóliójukat és felhasználói bázisukat.” – tette hozzá Daniels.