Elvitték a Powerball lottó $1,5 milliárd dolláros rekordnyereményét

2016-01-14
Legalább három nyertes szelvény osztozik a forintban számolva 438 milliárdos, világrekord méretű lottónyereményen.

 

A szerdán későn este (magyar idő szerint csütörtök hajnalban) kihúzott Powerball lottó nyereménye másfélmilliárd dollár (438 milliárd forint). A nyertes számok: 4, 8, 19, 27, 34 +  10. 

 

Az első jelentések szerint egyetlen nyertes szelvényt találtak, melyet a Chino Hillsben, Los Angeles környékén vásároltak, később azonban Tennessee-ben és Floridában is találtak egy-egy telitalálatost. Még órákig tart az ellnőrzés, így nem kizárt, hogy több nyertes is előkerül.

 

Ez történelem eddigi legnagyobb lottónyereménye, összege november óta hízott. A nyerteseknek 39,5 százaléknyi szövetségi adót, és még helyi, állami adót is kell fizetniük az összegből.

 

A Powerball szerencsejáték haszna a résztvevő szövetségi államokat illeti, s mindegyikük a saját belátása szerint használhatja fel. New Jersey államban például a most lottózók ötvenmillió dollár értékben vettek szelvényt, és ebből a szövetségi állam húszmillió dollárt kap majd. Több mint egy tucat szövetségi államban az oktatásra fordítják az így érkező bevételt, de Wisconsinban például az ingatlanadó csökkentését finanszírozzák ebből. 

 

A jelenlegi legnagyobb megnyerhető jackpot így most Európában vár a lottójátékosokra: a hétvégén az EuroMillions lottó 81 millió eurós, azaz 25 milliárd forintos főnyereményt kínál.

 

Forrás: MTI/Fortunaweb