Elvették a 112 milliós kaszinónyereményét, mert nem nyilatkozott róla a vámon

2018-09-24
Egy tajvani szerencsejátékos 400 ezer dollárját elkobozták, miután nem jelentette be a helyi vámtisztviselőknek a külföldi kaszinóból származó nyereményeit.

 

A Taiwan-i Központi Hírügynökség (CAN) adott hírt arról a Huang néven emlegetett játékosról, aki nyerő szériába került több dél-koreai kaszinóban, azonban nem teljesítette a szigorú tajvani jogszabályokat, mely szerint a külföldről hazatérő állampolgároknak nyilatkozniuk kell a behozott készpénzről.

 

Huang kötelességtudóan tájékoztatta a vámhivatalnokokat a nála lévő nagyjából 15.400 dollárról, de nem szólt nekik arról a 358.500 és 14.500 dolláros nyereményről, mely a bőröndjében volt. Mikor a vámosok átvizsgálták a bőröndjeit, felfedezték a be nem vallott pénzt, melyet állítólag két órán át számoltak.

 

Huang azt állította, hogy ő úgy tudta, hogy a jogszabály szerint az olyan külföldi valuták, mint a koreai won és a thai baht mentesültek a nyilatkozattételi eljárás alól. 

 

Huang állítólag egyébként “internetes celeb”, aki arról tart előadásokat, hogy hogyan lehet legyőzni a kaszinókat, ami miatt „világszerte már több száz kaszinóból kitiltották”. 

 

A cikk nem nevezi meg, hogy melyik dél-koreai kaszinó(k)ba engedték be végül Huangot, ahol aztán nyerni tudott, annyit azonban lehet tudni, hogy a Busan nemzetközi reptéren keresztül repült haza, ahol két szerencsejáték létesítmény is van, a Grand Korea Leisure’s Seven Luck Busan és a Paradise Co Ltd’s Paradise Casino.

 
Bookmark and Share