Elvesztette a türelmét a Ferrari főnöke

2013-11-27
Az istálló jövőre a Red Bullénál is jobb autót akar a Forma-1-es világbajnokságba.

 

Luca di Montezemolo, a Forma-1-es Ferrari istálló elnöke elvesztette türelmét az után, hogy az idén Fernando Alonsónak ismét nem sikerült világbajnoki címet nyernie, a csapat pedig csak a harmadik helyen zárt a konstruktőrök pontversenyében.

 

„Annyiszor szalasztottuk már el a sikert egy hajszállal, hogy most már mindenképp nyernünk kell - jelentette ki egy televíziós interjúban a 66 éves elnök. - Az idei évet jobb lesz elfelejtenünk, csalódás volt az egész.”

 

A Renault-val 2005-ben és 2006-ban is vb-t nyert Alonso jelentős hátránnyal lett második az összetettben az immár négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Red Bull 26 éves német pilótája mögött, a Ferrari istálló pedig a szezon hajrájában nem tudta megtartani a második pozíciót a Mercedesszel szemben a csapatok versenyében.

 

Montezemolo szerint a gyenge teljesítmény legfőbb oka az volt, hogy a csapat képtelen volt az idény második felére tovább fejleszteni az autót.

 

„Mindenünk megvan, ami a győzelemhez kell, mégsem sikerül elérnünk a kívánt eredményeket - mondta az elnök. - Jövőre olyan autót akarok adni Fernandónak, amely még a Red Bullnál is jobb. Tudom, hogy képesek vagyunk erre, a csapatnál mindenki pontosan tudja, mi kell ehhez.”

 

Montezemolo leszögezte, hogy Alonso a legjobb pilóta, akivel valaha is találkozott, a finn Kimi Räikkönent pedig azért hívták vissza a Ferrarihoz, hogy segítse a spanyol munkáját.

 

"Räikkönent a tapasztalata és az elmúlt két évben mutatott teljesítménye miatt szerződtettük” - jelentette ki az elnök. A 34 éves finn 2007-ben a Ferrai eddigi utolsó egyéni vb-címét nyerte, majd 2009 végén ralira váltott, 2012-ben pedig a Lotus színeiben tért vissza az F1-be.

 

Montezemolo azokkal a pletykákkal kapcsolatban is állást foglalt, melyek szerint a Ferrari Vettel későbbi leigazolásán is gondolkodik: „Ki tudja, mit hoz a jövő? Egyelőre azonban nincs probléma a pilótáinkkal.”

 

Forrás: MTI

Címkék: autóverseny, forma1,