Előnnyel várja a visszavágót a Chelsea és a Fenerbahce

2013-04-26
A labdarúgó Európa Liga elődöntőjének első meccsein: Fenerbahce-Benfica 1-0 és Basel-Chelsea 1-2.

 

Az otthon játszó Fenerbahce a Benficával szemben, a Chelsea pedig a Basel otthonában jutott előnyhöz a labdarúgó Európa Liga elődöntőjében.

 

A Chelsea Bázelben szerzett korán vezetést: Lampard szögletét Moses fejelte a kapuba a 12. percben. A folytatásban is inkább az angol csapat veszélyeztetett, ám a szünet után Stocker egyenlíthetett volna, lövése azonban a kapufán csattant, akár csak később a túloldalon Torresé.

 

Mindent megtett az egyenlítésért a svájci együttes, és a 87. percben Schär gólra váltotta a megítélt büntetőt. A vendégek azonban a 94. percben, David Luiz szabadrúgás góljával mégis nyerni tudtak.

 

A szinte végig mezőnyfölényben játszó Fenerbahce is előnnyel várhatta volna a szünetet a Benficával szemben, ám az első félidő ráadáspercében Cristian 11-esből a bal kapufa tövét találta el. A török gárdának korábban és a második félidőben is volt egy kapufát érintő kísérlete.

 

A 72. percben megtört a jég: Korkmaz fejese éppen hogy átjutott a gólvonalon, az alapvonalnál álló asszisztens joggal ítélt gólt.

 

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

 

Európa Liga, elődöntő, első mérkőzések:

Fenerbahce (török)-Benfica (portugál) 1-0 (0-0)

gól: Korkmaz (72.)

 

Basel (svájci)-Chelsea (angol) 1-2 (0-1)

gól: Schär (87.). illetve Moses (12.), David Luiz (94.)

 

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,