Eljött a nagy nap: a Bet365 is a blokkolt oldalak listáján!

2014-07-18
Sokak már reménykedni kezdtek, hogy a nagy kedvenc Bet365 valamilyen módon kimarad a listáról, de nem; augusztus elejétől őt is blokkolják.

 

Követhetetlen sorrendben halad a szerencsejátékos oldalak blokkolása. Ahogy teltek a hetek, és 11 oldal sorra került, egyesek elkezdtek reménykedni, hogy az angol liszensszel rendelkező Bet365 talán megússza, hiszen nem offshore, és talán van némi „befolyása” a hatóságok felé. Nem így történt.

 

A Bet365 meglehetősen intenzíven reklámozta magát Magyarországon az elmúlt években. A televízióban, a nyomtatott és az online sajtóban is rendszeresen találkozhattunk az oldalt népszerűsítő hirdetésekkel, reklámfilmekkel. Több vezető online hírportál még az elmúlt évben is hónapokig layer-ként hozta a hirdetést, tehát nem lehetett addig a fő tartalmat megjeleníteni, amíg a hirdetést meg nem nézte az olvasó. Történt ez akkor, amikor már régen tilos volt az online szerencsejáték reklámja, mégsem ment bele tönkre egyik portál sem, így azt gondolhattuk, hogy a Bet 365 kicsit kedvesebb a kormányzat szívének. 

 

Az oldal az angol kormány számára is kedves, hiszen a kedvezőbb adózású offshore országokban kiadott liszenszek megjelenésével az eredetileg Angliában bejegyzett szerencsejátékos cégek sorra vonultak ki az országból, pár kivétellel. Köztük van a Bet365 is.

 

Ezért is vagyunk kíváncsiak arra, hogy vajon ez az oldal fogja-e kockáztatni a magyar kormánnyal való nyílt packázást, tehát hogy a magyar felület URL-jét megváltoztatva a blokkolás után is tovább szolgáltat a magyar IP címmel rendelkező ügyfelek felé. Az ugyanis biztos, hogy a kiterjedt reklámhadjárat következtében jelentős játékosbázisa van nálunk. Egy tavaly tavasszal olvasóink körében végzett felmérés során a legtöbb válaszadó annak örült volna a legjobban, ha a Bet365 lenne az egyik, aki megvenné a magyarországi liszenszet, és így maradhatna kedvenc irodájánál. Akkori becslésük szerint egyébként 1-2, de maximum 3-4 iroda lesz a piacon. Sportfogadás szakértőnk szerint is a Bet365 az egyik legmegbízhatóbb fogadási portál hazánkban.

 

Az URL módosítgatásával folytatott macska-egér játék azonban nem előnyös egy olyan cég számára, aki később esetleg magyar liszenszet szeretne. A blokkolások ugyanis úgy indultak be nálunk, hogy az szerencsejátékos oldalaknak még az esélyt sem adták meg a magyar liszensz megszerzésére; pályázat a mai napig nem került kiírásra. Még az is lehet, hogy a legutóbbi törvénymódosítás alapján az üzemeltetési jog pályázat nélkül a „megbízható” szerencsejáték szervezőknek lesz kiadva.

 

A mai nappal egyébként a betsson.com oldal blokkolása is jogerőssé vált, holnap pedig a mayplay.com határozata emelkedik jogerőre. Egyelőre még elérhetőek az oldalak, de már nem sokáig.

 

A blokkolás kikerülésére van egy pár mód akkor is, ha a szolgáltató nem kínálja azt tálcán a fent leírt trükközéssel. Ezek módját könnyen kiderítheti az ember egy gyors kereséssel. Aki azonban bizonytalan az ilyen dolgokban, lehet, hogy jobban teszi, ha kiveszi pénzét a listán szereplő irodáknál vezetett számlájáról, nehogy meglepetés érje.  Reméljük, hamarosan, mindenki számára kedvező kimenetellel rendeződik az online szerencsejáték ügye Magyarországon.

 

Frissítés: A bet365 oldalát végül 2014. augusztus 13-án tették elérhetetlenné. Érdekes módon előtte 2 nappal a hu.10bet.com oldalánál beszüntették a blokkolást, arra hivatkozva, hogy "az elrendelés oka megszűnt." Ezzel kapcsolatban megkerestük a Szerencsejáték Felügyeletet, de választ egyelőre nem kaptunk. A Felügyelet egyébként július 25-e óta egyetlen szerencsejátékos oldallal kapcsolatban sem hozott újabb határozatot.