Elindult a Vajna-féle online kaszinó

2017-04-1
Tovább dagadhat a filmügyi kormánybiztos zsebe: a napokban - különösebb hírverés nélkül - élesben is elindult az első magyar online kaszinóoldal.

 

A vegas.hu 100 asztali és 71 mobil környezetből elérhető játékkal indult. Az oldalon a játékosokat többek közt a Novomatic népszerű játékai - így a Mega Moolah, a Book of Ra, a Lucky Lady’s Charm és a Sizzling Hot - várják. A nyerőgépjátékok mellett élő stúdióból közvetített black jack és rulett asztalok is az ügyfelek rendelkezésére állnak.

 

A játékosok a befizetéseket bankkártyával, feltöltőkártyás fizetéssel, banki átutalással vagy e-pénztárca megoldásokkal (Skrill, Neteller, Abaqoos, Paysafecard) tudják intézni, és egy napi 24 órában működő angol és magyar nyelvű élő, online ügyfélszolgálat áll rendelkezésükre.

 

 

Az első magyar online kaszinót üzemeltető LVC (LVC Diamond Kft) nem határozta meg éves forgalmi várakozásait, de a becslések szerint 8-10 milliárd forintos árbevételt is elérhet a monopolhelyzetben piacra lépő társaság.

 

Egyes szakértők szerint legalább 500-600 millió, de akár 2-3 milliárd forintjába is kerülhetett a vállalatnak a Finnplayjel, a Play'n'Go-val és az Ezugival való együttműködés, ám üzleti titokra hivatkozva konkrét összeg helyett csak annyit jeleztek: ennek a töredékéről van szó.

 

 

Ismeretes, hogy a kormány által 2015. októberben elfogadott törvénymódosítás szerint csak az lehet online kaszinó működtetésére szóló koncesszió tulajdonosa, aki rendelkezik földi kaszinóra szóló engedéllyel. Ezzel lényegében Andy Vajnát és Szima Gábort hozták kizárólagos helyzetbe a piacon, hiszen jelenleg ők ketten, illetve 2016 februártól a Treff-Klub Kft-vel hármasban üzemeltethetnek kaszinót hazánkban.