Egyre többen mobil szerencsejátékkal ütik el az időt a munkahelyeken

Egy új felmérés szerint a brit irodai dolgozók körében a cigiszünet mellett egyre terjed a „fogadási szünet”.

 

A RoxyPalace.com szerencsejáték portál által végzett felmérés arra derített fényt, hogy húsz 45 év alatti alkalmazott közül egy szerencsejátékozott munkaidőben az elmúlt 12 hónapban.

Sok alkalmazott mobil szerencsejáték szájtokat látogat, hogy egy kis izgalmat csempésszen az unalmas munkanapokba.

A szerencsejáték appok népszerűsége lehet ennek a trendnek a katalizátora, hiszen azok közül, akik beismerték, hogy munkaidőben is próbálkoznak a szerencsejátékokkal, 76% olyan mobil eszközöket használ, mint az iPad, vagy a különböző okostelefonok, melyek lehetővé teszik, hogy kikerüljék a céges PC-ken lévő korlátozásokat.

 

A RoxyPalace.com szóvivője szerint az online szerencsejáték egyre növekvő elérhetősége miatt nem meglepő, hogy a dolgozók kihasználják a lehetőséget egy kis munkaidő alatti fogadásra. “Mindnyájan szeretünk egy kis szünetet tartani, amit ilyen-olyan módon hasznosítunk - legyen az egy csésze kávé elkészítése, egy cigi elszívása, vagy egy kis séta. Azonban úgy tűnik, a dolgozók egyre növekvő hányada az online szerencsejáték felé fordul, hogy némi izgalmat csempésszenek a napjaikba. Sosem volt még olyan könnyű megtenni egy tétet, vagy  játszani egyet, mint manapság. Rengeteg embernek van már okostelefonja, így nem kell az irodai gépeket használniuk, melyeken gyakran le vannak tiltva a külső webhelyek.” - mondta

 

A felmérés arra is fényt derített, hogy a férfiak kilencszer gyakrabban szerencsejátékoznak munkaidő alatt, mint a nők. A délután 1 és 3 óra közötti időszak az, mikor a munkavállalók leginkább hajlamosak megkísérteni a szerencséjüket.

 

Egy megkérdezett alkalmazott állította csak azt, hogy semmi rosszat nem lát abban, ha szerencsejátékozik egy kicsit az irodában.  „A cég nálunk blokkolja a külső webhelyeket, így általában kimegyek a wc-re, és az iPhone-omon látogatom meg a fogadóirodát. Annyira könnyen és gyorsan lehet fogadni, vagy kaszinójátékokat játszani, hogy nagyon ritkán veszi észre valaki, hogy nem vagyok a helyemen. Nem dohányzom, és ritkán állok fel az asztalomtól azért, hogy igyak valamit, tehát azt gondolom, hogy  tisztességes, hogy néha azért tartok egy kis szünetet, hogy megejtsek egy gyors fogadást.” mondta.