Egyre több nő játszik az online kaszinókban

2017-08-09
Az élő osztós online játék azonban nem nagyon számít menőnek a nők körében - számos érdekes eltérés van a férfiak és a nők szerencsejáték szokásai között.

 

Az egyik legnagyobb online kaszinószolgáltató, a bgo kaszinó új felmérése szerint az élő osztós online kaszinójátékok forgalmának csupán 2 százalékát teszik meg női játékosok, annak ellenére, hogy az összes játékos már 40 százaléka nőnemű.

 

A Casinopedia cikke szerint az adatokból az derül ki, hogy a bingo játékok számítanak a legnépszerűbbnek a nők körében, de a bgo-nál még így is a férfi játékosok teszik meg a bingo tétek 55 százalékát.

 

A nők körében a Starburst a legnépszerűbb online nyerőgépjáték – ebben megegyezik a férfiak és a nők ízlése – de érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a játékosok ingyenes pörgetést kapnak ezen a játékon, ha új felhasználói fiókot nyitnak. A bgo női játékosai körében a Rainbow Riches Pick n Mix a második legnépszerűbb nyerőgépjáték, az első ötbe pedig ezen kívül még a Cleopatra, a Fluffy Favourites és a Da Vinci Diamonds fért be.

 

És hogy mennyire szerencsések a hölgyek az online kaszinóban? A bgo online kaszinójának egyik női játékosa nemrégiben nyert összesen 1,7 millió angol fontot két játékkal, melynek esélye 1 a 625 millióhoz volt. A londoni hölgy először 1,1 millió angol fontot nyert a Megajackpots Star Lanterns-en április 14-én, majd alig két hét múlva ismét nyert ugyanezen a játékon, akkor 627 ezer fontot.

 

Egyébként a legutóbbi általános felmérések is azt támasztják alá, hogy a nők legalább annyira kaphatóak egy kis szerencsejátékra, mint a férfiak. A brit szerencsejáték felügyelet legutóbbi adatai szerint saját bevallása szerint a nők 44%-a, a férfiak 53%-a vett részt már valamilyen szerencsejátékban.

 

Ugyan a férfiak továbbra is jobban szeretik az online szerencsejátékokat, mint a nők (21% illetve 14%), van egy terület, ahol a különbség nem ennyire hangsúlyos – mégpedig a közösségi játékoké. Ezekben a férfiak 23%-a, a nők pedig 19%-a vesz részt. Ezek a játékok azoknak a körében népszerűek, akik egyébként is aktívak a közösségi médiában – nem meglepő módon a Facebook ennek a legnépszerűbb csatornája, és a nyerőgépek a legnépszerűbb játékok.

 

Az egyik legérdekesebb eltérés a nemek között a szerencsejáték kapcsán az, hogy miért is játszanak. Azok a játékok, melyeket a hölgyek előnyben részesítenek – nyerőgép, lottójátékok, bingo – teljes egészében a szerencsén alapulnak. A férfiak ugyanakkor általában jobban szeretik a sportfogadást, az asztali játékokat, és a pókert – tehát azokat a játékokat, ahol úgy érezhetik, hogy jobban irányítani tudják a végeredményt. A nők tehát a szerencsejátékokra mennek, a férfiak pedig a tudásalapú illetve stratégiai játékokra.

 

Egy svéd tanulmány is megerősíti ezt – kimutatták, hogy a férfiak jobban szeretnek valaki nem pedig valami ellen versenyezni ; a nők pedig inkább a ház ellen játszanak, és hagyják, hogy a véletlenszerűség diktálja a sorsukat. Érdekes azonban, hogy a nők egészségesebb nézőpontot képviselnek a szerencsejátékokkal kapcsolatban, és állítólag kevésbé valószínű, hogy függő viselkedést kezdenek mutatni – a brit Anonim Szerencsejátékosok csak mintegy 2% - 5% -a nő.

 

Ugyanez a svéd tanulmány jutott arra a megállapításra is, hogy a nők kockázatkerülőbbek a szerencsejátékokban, és nem szeretnek nagy összegekkel játszani.