Egyre nagyobb az esély a milliárdokra az EuroMillionson

Elmaradt a roham 2012-08-08
Az olimpia miatt kevesen játszottak, vagy a számok voltak nehezek? Mindenesetre tény, hogy nem volt 5+2-es telitalálatos az EuroMillions lottón. Mi jön ezután? Hogyan lehetünk mi is lottómilliárdosok?

  

Még az 5+1 találatot elérők száma is viszonylag alacsony volt, heten találták el ugyanis a hat számot. A játékosok alacsony számára utal az is, hogy utóbbiak nyereménye "mindössze" 2,3 millió euró volt, ami messze elmarad a tavaly hasonló körülmények között megnyert 4,5 millió eurótól. Akkor hat nyertes volt, nagy nyereményük úgy jött össze, hogy a húzás napján a résztvevő országokban óránként 3 millió! szelvényt adtak el, vagy ha jobban tetszik, másodpercenként 900-at. 

Igaz, akkor nem az olimpiától volt hangos minden, és a font-euró árfolyam is jobban kedvezett a szigetországban lakóknak. Tavaly nyáron, amikor a jackpot utoljára "tetőzött", 166 millió fontról írtak az angol újságok címlapjain, most az árfolyam miatt a jackpot értéke csupán 148 millió font körül van, és nem ez a vezető hír most az angoloknál. Azért írunk külön róluk, mert nagy lottó-fanatikusnak számítanak, és meg szokták dobni az eladások számát.

 

 

A pénteki húzás már a 14-ik lesz a legutóbbi telitalálatos óta, és ha  megint nem találják el mind a hét számot, speciális eset áll elő: a teljes 190 milliót és az aktuális heti növekményt az 5+1 találatosok között osztják szét. Ilyen eddig négyszer fordult elő, utoljára 2008 februárjában, ekkor 16 szelvénnyel nyertek egyenként 9,8 millió eurót, nagyjából 2,8 milliárd forintot. 

Ez sem jönne rosszul, de nézzük, mit csinálnának a britek a főnyereménnyel: a vouchercodes.co.uk felmérése szerint az emberek fele azonnal elhagyná az országot, és utazgatna, máshol telepedne le. Csak negyedük tenné el a nyeremény egészét a jövőre gondolva. Szintén minden negyedik a vagyon tíz százalékát jótékony célra fordítaná. Érdekes módon náluk csak hat százalék tartaná még a családja előtt is titokban nyereményét, ez a szám nálunk merőben másképp alakulna.

 Kíváncsiak leszünk, hogy a pénteki húzásra feleszmélnek-e a résztvevő országok lakói, észreveszik-e,  hogy jelentősen megnőtt a milliomossá válás esélye, vagy sem. Mi jelenleg csak külföldön járva, vagy online közvetítőn keresztül juthatunk hozzá szelvényünkhöz. Magát a játékot a magyar szerencsejáték törvény nem tiltja, csak a szervezést, de nyerés esetén a nyereményből a hatályos SzJA szabályok szerint kellene adózni. Az általános adókulcs most 16%, így nagyjából 30 millió euróval gazdagítanánk az államkasszát is.